Izvor: BSC HAPPY/ALO.RS
18.11.2023 u 12:55
0

„SKROMAN ČOVEK, VELIKOG DARA“: Emir Kusturica progovorio o Lauševiću

Legandarni glumc Žarko Laušević preminuo je 15. novembra u 63. godini posle kratke i teške bolesti.

Od tragične vesti o njegovoj smrti kolege i prijatelji ne prestaju da se opraštaju od proslavljenog glumca dirljivim rečima.

Sada se oglasio režiser Emir Kusturica koji je istakao da živeti kao Žarko Laušević Lauš nije bilo nimalo lako.

– Kada vidim kako se gospodski upokojio Lauš, izgleda kao da nije teško umreti. To su mi pričali svedoci koji su gledali svoje najbliže kada su umirali. Kažu, izgore poput cigarete, začas. Ništa nas ne plaši ta smrt kada smo vid‌eli kako u sekundi odnese čoveka – poručio je Kusturica i dodao:

ODLAZIO SAM MU U POSETU U ZATVOR: Čuveni glumac bio je uz Žarka u nejtežim momentima

– Živeti kao Lauš nije bilo nimalo lako. Ukrstivši granične linije života i smrti, on je ostavio izraz nemerive elegancije potvrdivši da život zna da bude elegantan kao smrt, a da potonju možemo savladati d‌elom koje zauvek ostavlja dušu da slobodno leluja među nama, dok će lik skromnog čoveka velikog dara u pravilnim razmacima na velike umetničke domete vezivati nas za slavnu prošlost najuzbudljivijih dometa u glumačkoj umetnosti. 

Podsetimo, komemoracija povodom smrti Žarka Lauševića biće održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u ponedeljak, 20. novembra u 11 časova, saošteno je danas iz JDP-a.

Ispraćaj i kremacija biće obavljeni na Novom groblju u Beogradu sa početkom u 14 časova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter