Izvor:
26.08.2019 u 06:29
0

FILIP I DANICA KARAĐORĐEVIĆ POSETILI SRBIJU: Domovina pre svega! (FOTO)

Domovina pre svega – Mladi par posetio je Srbiju i tom prilikom otkrio kako vaspitava jednoipogodišnjeg sina Stefana i zašto im je važno da od detinjstva bude privržen veri

Njihova kraljevska visočanstva princ Filip i princeza Danica Karađorđević pre nekoliko dana stigli su u Srbiju zajedno sa svojim naslednikom princom Stefanom i trenutno uživaju provodeći vreme sa svojim porodicama koje žive u Beogradu.

Briga o detetu im je na prvom mestu i trude se da mu posvete svu pažnju. Prošle nedelje posetili su Hram Svetog Save na Vračaru, gde su upalili sveće, a mi smo iskoristili tu priliku da razgovaramo sa njima.

Kako provodite leto?
Danica: Zbog Stefana gledamo da što više vremena provodimo napolju, ali nekad je to nemoguće, jer su stvarno velike vrućine.

Čini nam se da Stefan liči na tatu?

Danica: Moguće, mada smo i Filip i ja kao deca bili plavi, a i Stefan je, kao što vidite.
Filip: Stefan na mamu ima ove prelepe oči, a od mene je nasledio pamet Šalim se, mislim da liči na oboje, pomešano.

Zašto ste odabrali Hram Svetog Save za šetnju?
Danica: Ja sam odrasla na Vračaru, naša pravoslavna crkva je nešto najlepše. Vera nas spaja i daje nam snagu da nastavimo dalje. Danas smo došli u Crkvu Svetog Save da upalim sveće. Lepo je da Stefana dovodimo ovde kad god imamo priliku jer smo često u inostranstvu. Želja nam je da ga odmalena upoznajemo sa našom verom.

Kad je Stefan prohodao?
Filip: Rano, sa 11 meseci. Uskoro će napuniti 18 meseci.

Naš narod veoma zanima kako živi kraljevska porodica. Da li i vi, kao većina ljudi, slušate narodnjake?
Danica: Naravno, volimo našu narodnu muziku. Jedna od omiljenih narodnih pesama i Filipu i meni je "Tamo daleko". Takođe, slušamo i klasiku, kao i haus i tehno muziku, to Filip voli. Eto, Stefan će imati priliku da sluša raznovrsnu muziku .

Ko je popustljiviji prema Stefanu?
Filip: Mislim da smo oboje. Posvećujemo mu maksimalno pažnju, a on je sada u toj fazi kad već zna šta bi hteo, šta mu se dopada, a šta ne. Trudimo se da mu udovoljimo koliko je to realno, naravno.

Na kojem jeziku je progovorio, pošto već zna i srpski i engleski?
Danica: Prvo je rekao "mama". Inače, najviše reči zna na srpskom jer mi s njim uglavnom pričamo na našem jeziku. Ponekad ubaci neku reč na engleskom. Idemo na razne časove koji mu pomažu da savlada komunikaciju znakovima i veoma brzo uči reči pomoću toga. Sad već ima vokabular od 100 reči sigurno.

Koliko je brak promenio vaše živote?
Filip: Mi smo oduvek bili tim. Veoma se volimo, sad imamo i dete koje je centar našeg sveta i to nas još učvršćuje. Zaista smo blagosloveni što imamo Stefana, vrlo je dobro dete.

Družite li se sa drugim kraljevskim porodicama?
Danica: Da. Družimo se sa kraljevskim porodicama iz Belgije, Luksemburga, naravno i Švedske, iz koje su i naši kumovi.

Izvor:Kurir
Foto:Printscreen/Kurir

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter