Izvor: RT Balkan
12.05.2023 u 12:05
0

Zelenski ZAHTEVAO GOVOR na Evroviziji, pa ODBIJEN, a Zaharova se podsmeva: „Bio bi DOSTOJNA KONKURENCIJA PEVAČIMA“

Evropska radiodifuzna unija (EBU) odbila je zahtev..

Evropska radiodifuzna unija (EBU) odbila je zahtev ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da se obrati video-porukom u finalu Pesme Evrovizije u subotu uveče, prenosi TASS, pozivajući se na predstavnika udruženja.

EBU je Evroviziju nazvao „međunarodnom zabavnom emisijom, čiji je jedan od kamena temeljaca nepolitička priroda događaja“.

„Ovo takmičenje zabranjuje političke ili slične izjave. Zahtev gospodina Zelenskog da govori pred evrovizijskom publikom, iako je napravljen sa poštenim namerama, nažalost, ne može da bude odobren“, navodi se u saopštenju.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reagovala je na ovu odluku, ocenivši da bi ukrajinski predsednik bio dostojan konkurent ovogodišnjim takmičarima.

„Šteta, ne bi trebalo. Ove godine Zelenski bi bio dostojna konkurencija učesnicima Pesme Evrovizije“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Podsetimo, Evropska radiodifuzna unija premestila je izbor za Pesmu Evrovizije 2023. sa teritorije Ukrajine, koja je pobedila na takmičenju prošle godine, u britanski Liverpul iz bezbednosnih razloga.

Rusija je februara 2022. isključena iz takmičenja za Pesmu Evrovizije. EBU je ovu odluku objasnio zabrinutošću zbog krize u Ukrajini, uz napomenu da bi „učešće Rusije moglo da naruši reputaciju takmičenja“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter