Izvor: agencije
11.03.2024 u 21:51
0

BELIVUK KLAN I NJIHOVA NEDELA: Jedno ime bilo je ključno za suprugu ubijenog navijača da shvati da nešto nije u redu

Navijač Zvezde Zdravko Radojević jedna je od žrtava ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a prošle nedelje na suđenju u Specijalnom sudu u Beogradu govorilo se upravo o njegovoj otmici i likvidaciji koja se dogodila 10. novembra 2020. godine. Sve je počelo od preškrabanog murala brata u Kotežu, a kako se sumnja, izdao ga je kum Miloš Budimir, inače jedan od optuženih u predmetu.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Marko Budimir, Nemanja Lakićević, Vlada Draganić, Bojan Hrvatin, Nebojša Janković, Nemanja Đurić, Dejan Tešić, Miloš Budmir i Srđan Lalić, prema navodima optužnice, pratili su, organizovali i realizovali likvidaciju Radojevića.

Sumnja se da je praćenje Radojevića trajalo sigurno desetak dana pre otmice.

„Brate pobiću ih javno sve“

Prema optužnici, sve je počelo 30. oktobra kada je nepoznata osoba Belivuku i Miljkoviću poslala fotografiju prežvrljanog murala ubijenog Radojevićevog brata na kom je pisalo: „Zdravko, pi*** je**** ti sve“. Takođe, uz tu sliku išao je i set fotografija na kojima se vide poruke između Radojevića i nepoznate osobe iz kojih se moglo zaključiti da Radojević rečima: „Brate pobiću ih javno sve“, preti smrću grupi Veljka Belivuka.

Miloš Budimir, inače Radojevićev kum kojem je navijač Zvezde krstio decu, dostavio je klanu fotografije gde živi Zdravko Radojević. Ubrzo nakon toga isplanirali su da ga prate, a potom i kidnapuju.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Nemanja Lakićević je iskoristio poznanstvo koje je imao s Radojevićem i, govoreći mu da mu je ugrožena bezbednost, dao mu na korišćenje automobil, putem koga su ga okrivljeni lakše pratili.

Vođa klana Marko Miljković, predstavljajući se kao prodavac oružja. Stupio je u kontakt sa Radojevićem i tako da namamio na sastanak.

Namamili ga u blizini JP „Lasta“, gde se sastao s navodnim kupcem oružja Nebojšom Jankovićem. Odatle su potom krenuli ka mestu gde se navodno nalazilo oružje. Na uključenju na autoputu ostali pripadnici su blokirali Radojevićev automobil, a potom su ga odatle prevezli u kuću u Ritopek.

U kući su ga vezali, oduzeli su mu kriptovani telefon, koji je koristio, prinudili ga da ga otključa, kako bi videli s kim je u kontaktu. Zatim su mu dali pištolj u ruke, kako bi ostali njegovi tragovi i istog dana pucali na kuću okrivljenog Budimira Marka. Ovo su učinili kako bi se naknadno stekao utisak da je Radojević zbog toga navodno pobegao i nestao.

U međuvremenu, okrivljeni Lakićević se sastao sa Zdravkovom partnerkom, seo je kod nje u automobil i ona ga je upitala: „Gde je Zdravko?“

Lakićević je rekao da ne zna, da se dopisuje s njim i da mu je rekao da je u gužvi. U međuvremenu, Lakićević se s Zdravkom čuo oko ostavljanja vozila, i rekao mu da želi da se vidi s Marijanom, kad bude bio na vezi.

Preko ljubavnog nadimka otkrila zaveru

Zdravko ga je upitao za koliko može biti kod Marijane, na šta je okrivljeni odgovorio za 10 minuta. Kada je stigao u Mirijevo, pozvao je Marijanu da siđe dole i da sedne u njegova kola.

„Zdravko je na vezi, sad ćemo da mu kucamo“, rekao je Lakićević Marijani.

Navodno je tada Radojević, preko Lakićevića, poručio suprugi da će da se skloni na neko vreme, ali i da ona to učini, napusti stan, i polomi telefon koji je koristila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter