Izvor: Kurir
29.03.2024 u 22:52
0

DANKINA MAJKA JE KLJUČ: Ivana neprestano u policiji, evo zašto

Potraga za devojčicom ušla u peti dan, istražitelji su dosad ispitali više od 30 ljudi, mnoge od njih su poligrafski testirali, a jedan njihov kolega nije prošao testiranje i on je priveden zbog sumnje da je odavao informacije iz istrage

– On je pao na poligrafu – kaže izvor.

Sve se proverava

Devojčica je, podsetimo, nestala 26. marta oko 13 u Brestovačkom zaseoku u Banjskom Polju dok je bila u društvu majke Ivane i trogodišnjeg brata. Budući da je majka poslednja koja je videla dete, istražitelji tokom svih pet dana svaku novu informaciju koju dobiju analiziraju s njom.

Bor, 26. marta 2024 – Sistem „Pronađi me“ aktiviran je danas prvi put u Srbiji zbog nestanka dvogodišnja devojčica Danke Ilić u okolini Bora. Kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara. FOTO TANJUG/ MUP/bs

– Ivana Ilić je tokom jučerašnjeg dana bila sa pripadnicima MUP-a u policijskoj stanici Bor, kao i prethodnih dana od trenutka kada je prijavljen nestanak devojčice. Dankina majka bi se samo predveče vratila kući, a potom ujutru ponovo tokom celog dana bila u policiji. Istražitelji nijednu informaciju ne prepuštaju slučaju s obzirom na to da puno informacija pristiže iz minuta u minut, pre svega preko sistema „Pronađi me“, koji građani neumorno pozivaju. Nijedna od tih informacija se ne odbacuje, svaka se detaljno proverava i ispituje, pa je, pre svega, zbog toga neophodno neprekidno prisustvo majke u policiji – otkriva sagovornik.

Ivanina kazivanja su najvalidnija

Stefan Dragomirović, rođeni brat Dankine majke, ispričao je za medije da brine jako za svoju sestru.

– Brine me što Ivanu toliko drže, ali se tešim da su njena kazivanja najvalidnija jer je poslednja videla Danku, odnosno iz njenog vidokruga je nestala – kaže Stefan i dodaje da je video sestru, te da je bila skrhana i uplakana.

– Rekla mi je da čitavu noć nije mogla da zaspi. Ja sam morao uprkos svemu da radim. U rudniku sam bio – dodao je.

Pored toga što informacije stižu preko sistema „Pronađi me“, koji je prvi put u Srbiji aktiviran posle nestanka Danke Ilić, policija i dalje neprekidno radi na terenu.

– Prikupljaju se informacije, dokazi i čini sve da se devojčica što pre nađe. U ovom trenutku po svim parametrima majka Ivana je ključ ovog slučaja. Ona je poslednja videla devojčicu – kaže Kurira upoznat s detaljima potrage za Dankom Ilić.

Tokom ovih pet dana, policija je proveravala podatke sa baznih stanica i stupili u kontakt sa svim ljudima čiji je signal mobilnih telefona lociran na području nestanka devojčice.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter