Izvor: blic
30.09.2023 u 22:39
0

„DEČACI JE BACILI NA POD, DEVOJČICA JOJ SKINULA VEŠ“: RODITELJI prijavili SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA NJIHOVE ĆERKE (5) U PRIVVATNOM VRTIĆU

Roditelji dece koja pohađaju jedan privatni vrtić u Beogradu javili su se redakciji jednog lista tvrdeći da se u tamošnjim prostorijama oko 20. septembra dogodilo zlostavljanje jedne devojčice (5).

Naime, kako tvrde, kobnog dana, devojčicu koja je bila u prostoriji sa drugom decom, u jednom trenutku trojica dečaka bacila su na pod. Jedan od njih joj je držao oči i usta, drugi ruke, a treći noge. Za to vreme, njena vršnjakinja joj je skinula pantalone i donji veš i neprimereno je dodirivala, tvrde roditelji.

Incident se, prema rečima roditelja, dogodio kada su deca uzrasta od pet godina ostavljena sama u prostoriji vrtića, tačnije u sobi za igru i odmor.

Naši sagovornici istakli su da se u trenutku kada se incident dogodio u prostoriji za igru i odmor nalazila i druga deca koja su svedočila celom događaju.

– Neko od dece koje je gledalo je vrisnulo i u tom trenutku je stigla vaspitačica koja je decu razdvojila i objasnila im da više nikada to ne sme da se dogodi – tvrdi naš sagovornik.

Kako tvrde, roditelji devojčice koja je navodno pretrpela zlostavljanje, saznali su za ceo slučaj kada su primetili da se „ponaša čudno i da ima povrede na telu“.

– Nakon što su to videli, uplašeni roditelji su odveli dete kod lekara i psihologa nakon čega je utvrđeno da dete nema fizičke, ali ima psihičke tegobe – kaže naš sagovornik.

Dete je, prema njegovim rečima, ispitano u Institutu za majku i dete, nakon čega je ta ustanova slučaj prijavila ZOZZ institutskom timu, policiji, socijalnim radnicima, Prosvetnoj inspekciji i daljim institucijama.

Policija utvrdila: Nema dokaza

Otac devojčice je, kako „Blic“ nezvanično saznaje, slučaj prijavio policiji 20. septembra.

– Devojčica je prethodne večeri prilikom tuširanja rekla majci da su je tri dečaka oborila na zemlju, držala je za ruke i noge, a jedna devojčica joj je skinula donji veš i dodirivala – kaže izvor „Blica“ upoznat sa slučajem.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, deca su 2018. godište.

– Devojčica nije precizirala tačno vreme kada se slučaj dogodio, što je i normalno za njen uzrast, već je rekla da se to dogodilo dan ili dva ranije – kaže izvor „Blica“.

Kako nezvanično saznajemo, pregledom devojčice na Institutu za majku i dete nisu utvrđene nikakve povrede.

– Policija je odmah obavila razgovor sa vaspitačem i predstavnicom vrtića. Oni su rekli da im dete ništa nije prijavilo i da im nije poznat takav događaj, kao i da jedan od dečaka koje je devojčica prijavila, tih dana nije boravio u vrtiću – kaže izvor „Blica“.

O ovom slučaju obavešteni su Više javno tužilaštvo i Treće osnovno javno tužilaštvo koji su se, prema nezvaničnim informacijama, izjasnili da nema elemenata za dalje postupanje policije, te da nema dokaza da se događaj odigrao.

Uprava: Dete koje je navodno zlostavljalo devojčicu nije bilo tada u vrtiću

„Blic“ je kontaktirao i vrtić, a predstavnica Upravnog odbora te ustanove S. R. kazala je da je pravna procedura završena, te da navodi „uopšte nisu tačni“, ali i da će se pravno braniti.

– Na osnovu evidencije, dete za koje se tvrdi da je uznemiravalo devojčicu, nije bilo prisutno taj dan u vrtiću, kao ni dan pre toga. Takođe, devojčica je tog dana iz vrtića izašla nasmejana i sve je bilo normalno – kazala je ona.

Kako je dodala, u utorak veče je majka devojčice pozvala kako bi je obavestila o navodnom događaju, te da je prijavila „fizičko i seksualno zlostavljanje“.

„Dete je detaljno pregledano i nisu ustanovljene nikakve fizičke povrede“, dodala S. R.

– Nema biološke osnove da se priča na tu temu – kazala je ona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter