Izvor: Blic
27.07.2023 u 13:24
0

DRAMATIČNE SLIKE NA SUĐENJU ZA UBISTVO U BELVILU: Optuženi se srušio u sred pune SUDNICE

Lazar Tejić (23) koji je ranije pred Višim sudom u Beogradu priznao da je 12. novembra 2020. u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil ubio Bojana Mirkovića (34), onesvestio se danas u sudnici, piše Blic.

Prema informacijama koje je objvio taj portal na današnjem suđenju je trebalo da budu pregledani snimci sa sigurnosnih kamera iz Belvila, koje su navodno zabeležile ubistvo.

– Optuženi, među kojima je i Tejić koji je u pritvoru seli su u prvi red, ali im je rečeno da pređu u drugi red kako bi na monitorima mogli da prate snimak na kojem se vidi ubistvo Mirkovića. U tom trenutku Tejić se javio za reč i izašao za govornicu i uspeo samo da izusti da se ne oseća dobro. Naredne sekunde on se onesvestio – naveo je izvor.

Optuženom koji je ostao na podu odmah je pružena prva pomoć. Podigli su ga da sedne, doneli mu vodu i za nekoliko trenutaka Tejić je ponovo bio pri sebi.

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE U CRNOJ GORI: Beograđanin za kojim se tragalo pronađen mrtav u provaliji!

– Na pitanje sudije kako se oseća, rekao je da mu se u trenutku smračilo pred očima, kao i da je do juče pio antibiotike. Dodao je da je na sve verovatno uticala i napetost zbog toga što je danas planirano da se prikazuju snimci a njemu je teško da sve to gleda njegova majka koja je bila prisutan u sudnici.

Optužen da je pucao u Mirkovića

Lazar Tejić, optužen je da je kobnog dana pucao u Mirkovića, a kao saučesnici su optužnicom obuhvaćeni njegov očuh Bojan Kovačević, zatim Ivan Nikčević i Dušan Kokoruž. Filip Ivanović se tereti za pomoć počiniocu posle ubistva. Svi oni su uhapšeni desetak dana posle zločina.

Tejić se sumnjiči da je kobnog dana došao električnim biciklom do zgrade u kojoj je ubio Mirkovića, sačekao ga u garaži, pucao u njega a potom pobegao. Bicikla, kao i oružje iz kog je pucao je ubrzo pronađeno.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice okrivljenih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil. Svi optuženi se terete za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od najmanje 10 godina zatvora, a kao najviša im se može izreći i doživotni zatvor. Tejiću, koji se sumnjiči da je bio neposredni izvršilac tereti se i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter