Izvor: Kurir.rs
30.01.2023 u 15:18
0

UZAVRELA ATMOSFERA U SUDNICI, LALIĆ NAPADA MILOŠA BUDIMIRA: “ Tvoja žena, bez radnog staža je vozila BMW 5, možda je ona zakopala pare!“

Sudija je pozvala svedoka saradnika Srđana Lalića da izađe za govornicu, kako bi bilo nastavljeno njegovo ispitivanje. Pitanja nastavlja da mu postavlja optuženi Miloš Budimir.

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je danas u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, a svoje ispitivanje okrivljenog svedoka Srđana Lalića nastaviće upravo jedan od braće Budimir.

NASTAVLJA SE SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU: Lalić danas odgovara na pitanja nekadašnjeg drugara

14.47 – Miloš Budimir ispituje Lalića

Sudija je pozvala svedoka saradnika Srđana Lalića da izađe za govornicu, kako bi bilo nastavljeno njegovo ispitivanje. Pitanja nastavlja da mu postavlja optuženi Miloš Budimir.

Miloš Budimir: Sudija, pre svega bih imao nešto da kažem, odnosi se na prethodno suđenje. Prilikom mog prethodnog ispitivanja, Lalić me je vređao, ja njega ni jednom rečju nisam uvredio. Ako ima problem da odgovara, neka kaže. Molim vas, ako uvredim ja njega, kaznite me maksimalnom novčanom kaznom, ako uvredi on mene, kaznite njega.

Budimir: Miljković je pitao Lalića oko Luke Perenčevića. Lalić je rekao da će sigurno drugi svedoci saradnici pričati o tome. Miljković ga je pitao kako zna, rekao je „pretpostavljam“. Da li zna razliku između pretpostavlja i siguran je?

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Lalić: Pretpostavljam, razliku možda znam.

Budimir: Rekao si „video sam kada je tvoj drugar ubacivao u gepek“, 22. decembar, kada pričaš o kalašnjikovima, a onda kažeš da je pratnja organizovana, a da si ti išao napred.

Lalić: Nisu se ubacivala u vožnji, nego kada se stajalo.

Budimir: To je vezano za oružje iz Loznice.

Lalić: Miljković i ja smo opservirali i kuću i dvorište. Krenuli smo prvi kao čistač.

Budimir: Pitao sam, za Veljka Banovića, odakle smo slikali, gde je to bilo na Gornjem Milanovcu. To su 862 kvadratna kilometra, gde tačno?

Lalić: Ne znam tačno, nisam bio, ali mogu da opišem kuću, pomoćne objekte, njega kako ste slikali kako puši cigaru. Neko od vas trojice je slikao, ne znam tačno ko. Video sam te slike. Mogu sve da opišem, terasa, orman na terasi

Budimir: Da li možeš da preciziraš gde je to tačno?

Lalić: Lakše bi bilo preko MUP da se nađe, zna se gde je porodična kuća njegove majke

Podsetimo, Veljko Banović zvani Votkaje navodno jedan od najboljih prijatelja Luke Bojovića, a pripadnici klana su planirali njegovo ubistvo. Bojović je u to vreme bio u zatvoru u Španiji.

Budimir: Rekao si da je plac od mog oca i da tu ništa nije sporno. Da nije tvoja majka zakopala pare na plac moga oca?

Lalić: Možda je tvoja žena, bez radnog staža je vozila BMW5, zakopala je tvoje pare. Možda je zakopano onih pola kilograma kokaina što mi duguješ

Budimir: Reći ću ti gde sam zakopao.

14.40 – Sudsko veće u sudnici

Sudsko veće ušlo je u sudnicu i počelo sa prozivkom prisutnih zamenika tužioca, optuženih, njihovih branilaca, oštećenih, kao i svedoka-saradnika.

Sudija Vinka Nikićević Beraha navela je da je dobila izveštaj Okružnog zatvora o optuženom Vladu Draganiću u kom se navodi da je imao probleme u lumbalnom delu kičme i da mu se dozvoli da ustane kada ima tegobe.

14.15 – Karapandžić sa zavojem na ruci

U Specijalni sud polako pristižu ostali optuženi sa braniocima. Među njima je i Boris Karapandžić koji je na današnje ročište stigao sa zavojem na ruci, a kako se i gde povredio nije poznato.

Podsetimo, Karapandžić je nedavno bio u fokusu javnosti zbog navodne tuče sa svojom suprugom. Tada je primljen go i bos u Urgentni centar u ranim jutarnjim časovima. Njega je tada našao prolaznik koji je rekao da je Karapandžić bio pogubljen, da nije znao gde se nalazi, a policiji je prvobitno rekao da ga je neko napao. Nakon što mu je ukazana lekarska pomoć, pušten je na kućno lečenje.

13.50 – Optuženi stižu u sud

Inače, danas će svi koji budu prisustvovali suđenju morati da uđu na drugi ulaz, gde je inače ulaz u pritvor, zbog tehničkih problema na glavnom ulazu u zgradu.

Upravo je uz sirene stigao i drugi konvoj marica sa optuženim pripadnicima klana.

Prvi konvoj marica sa optuženim pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji borave u pritvoru u Centralnom zatvoru, u pratnji Žandarmerije je stigao u sud.

Naoružani pripadnici Žandarmerije s fantomkama i dugim cevima raspoređeni su oko i ispred suda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter