Izvor: kurir
10.04.2024 u 16:10
0

DUCA JE OPTUŽEN ZA BOMBU KOD KOSMAJCA: Zvezdara zna za Ducu s Olimpa a vi? Bacio tri eksplozivne naprave, jedna eksplodirala!

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dušana K. (57) zbog sumnje da je u novembru prošle godine bacio tri ručne bombe u dvorišta porodičnih kuća više oštećenih na Zvezdari, od kojih je jedna eksplodirala.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, reč je o kućama koje su u vlasništvu dece pokojnog biznismena Dragoslava Kosmajca.

– Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavljaju tri krivična dela nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i jedno krivično delo Izazivanje opšte opasnosti. Tužilaštvo je predložilo sudu da Dušanu K. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako se navodi, postoji opravdana sumnja da je Dušan K. 7. novembra 2023. godine neovlašćeno nosio ručnu bombu čije držanje i nošenje nije dozvoljeno građanima, a potom ju je aktivirao i bacio na rešetku od slivnika kod garaže u dvorištu porodične kuće oštećenih L.K. A.K. i J.K, a koja bomba nije eksplodirala.

BIZARNA NESREĆA KOD TUTINA: Profesor na motoru pokušavao da izbegne psa, pa se zakucao u ogradu

 

– Bombu je svedok B.M. zajedno sa kašikom premestio na zidani roštilj letnjikovca kuće gde su i zatečene. Dušan K. je, kako se sumnja, sledećeg dana 8. novembra 2023. godine u dvorište porodične kuće S.N, inače prvog komšije L.K, bacio drugu ručnu bombu koja je eksplodirala, čime je izazvao opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima. S.N. se u to vreme nalazio u svojoj kući – navodi se u saopštenju.

Takođe, sumnja se da je Dušan K, 15. novembra 2023. godine u dvorište porodične kuće M.K. bacio treću ručnu bombu, koja nije ekspolodirala, a zatečena je na betonskoj površini pored metalnih ulaznih vrata od dvorišta kuće, dok je kašika ručne bombe zatečena pored parking mesta u travi u dvorištu.

M.K. se u tom trenutku nalazila u kući sa članovima svoje porodice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter