Izvor:
31.10.2023 u 08:19
0

KAKO JE LALIĆ DONEO SKAJ U SRBIJU: Za korišćenje Skaja bio je presudan odlazak Lalića u inostranstvo, gde se bavio upravo distribucijom ove aplikacije

Upravo Srđan Lalić je tokom svog svedočenja pred Specijalnim sudom otkrio detalje o Skaj aplikaciji, poput toga kada su okrivljeni krenuli da je koriste. Ispričao je da je on bio distributer aplikacije Skaj za Srbiju.

Prema njegovim trvrdnjama, izjavio je da je jedno vreme bio u inostranstvu, i to nakon ubistva karatiste Vlastimira Miloševića. U inostranstvu se bavio drogom i tada je postao distributor za aplikaciju Skaj.

„Otvorio sam firmu sa sedištem u Pragu. Ja sam bio vlasnik, a moj prijatelji saradnik, a kasnije i član grupe je bio direktor. Po izlasku iz zatvora Veljka i Marka, posle ubistva na šinama, ponovo smo stupili u kontakt i to putem Skaj aplikacije. Dogovorili smo se da se vidimo. Belivuk je bio sprečen, ali Miljković i ja smo se dogovorili da se početkom 2019. vidimo u Barseloni. Tamo smo se sreli i upoznao sam Marka Budimira, Nebojšu Jankovića, Luku Živanovića i još jednog momka za kog mislim da se zove Duško, ali on je posle uhapšen u Barseloni zbog ubistva Peruničića u Marbelji. Boravili smo u njegovoj kući koja je bila laboratorija za proizvodnju skanka“, rekao je Lalić.

Podsetimo, ubistvo na šinama je likvidacija Vlastimira Miloševića, koji je ubijen na šinama u centru Beograda 2017. godine. Za zločin se, između ostalog, sudilo Belivuku i Miljkovića, ali su oni naknadno pravosnažno oslobođeni za pomenuto ubistvo. Ipak, tokom suđenja, na osnovu svedočenja Lalića, jasno se moglo zaključiti da su za likvidaciju odgovorni Belivuk i Miljković.

Menjali nadimke: Leon, Kratos..

Lalić je tokom suđenja pred Specijalnim sudom u Beogradu otkrio i sve nadimke okrivljenih. Vođe, Marko Miljković i Veljko Belivuk, imali su po više nadimaka.

Miljković: Koliko sam imao telefona i Skaj naloga?

Lalić: Uvek si imao nalog Kratos, a menjao si uglavnom posle šest meseci kada ti istekne pretplata ili kada je neka specifična situacija. MIslim da si samo jednom ili dva puta menjao naloge.

Miljković: Koliko sam aktivno nadimaka koristio?

Lalić: Lično tvoj je Kratos, a ostale si koristio isključivo za obmanjivanja ili navlačenja. Često si ih držao ugašenim.

Miljković: Imena tih naloga?

Lalić: Leon, Goku, Bullet..

Podsetimo, aplikacija Skaj je široko rasprostranjena među kriminalcima u Evropi. Ona ne zahteva proveru autentičnosti, što znači da niko ne može da pristupi porukama, a takođe Skaj ne čuva poruke na memoriji uređaja, niti zahteva pristup skladišnoj memoriji. Francuski istražitelji su razbili ovu aplikaciju, zbog koje su proteklih nekoliko godina razbijene brojne kriminalne grupe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter