Izvor: Vijesti.me
27.11.2023 u 11:24
0

„KRUPNOM SAČMOM PO KOLENU“: Ovaj klan je planirao UBISTVO Vlade Mandića. I ne samo to!

Pripadnici kavačkog klana, nadgledali su funkcionere nekadašnjeg Demokratskog fronta uoči nikšićkih izbora 2021. i dogovarali se da „zaždiju“ automobil kojim je bivši srpski rukometaš Vladimir Mandić sa tadašnjim poslanikomm DF-a , Milom Božovićem, došao u Nikšić sredinom februara, ali i da i „išipkaju“ Božovića.

Prema pisanju medija, to proizilazi iz međusobne komunikacije koju je odbegli policajac Ljubo Milović preko kriptovane Skaj aplikacije vodio sa uhapšenim policajcem Petrom Lazovićem i više osoba, a čije transkripte je crnogorskim istražiteljima dostavila Agencija Evropske unije za sprovođenje zakona. Lazović je o tome pričao i sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

Petar Lazović 9. februara obaveštava sagovornika preko Skaja da Vlada Mandić dolazi u Crnu Goru i šalje fotografiju automobila koji, kako je napisao, vozi bivši rukometaš.

– To vozi Vlada Mandić. Možeš li obić. Vlada Mandić je onaj rukometaš, on je sa njim i neki Šijan. Oni su glavni finansijeri. Možeš li obići krug. Da vidimo gde će, ako ostane da noći gore da mu ga zaždijemo – piše u poruci.

BIZARNA SMRT: Bivšeg pripadnika OVK ubio zalutali metak u snu

Njegovo sagovornik odgovara da hoće, a potom pita, „đe im bješe kancelarija, majku im je..m, jer su sad sve izlepili sa „za budućnost Nikšića“.

O dolasku Vladimira Mandića u Nikšić, kavčani su razgovarali i krajem januara, a Milović tada Lazoviću prenosi što o tome rekao Radoje Zvicer, kom je nadimak na Skaju, kako tvrde istražitelji, bio Born.

– Veli Born za Mandića odmah krupnom sačmom po kolenima – piše Milović 27. januara.

Petar Lazović, tadašnji pripadnik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kojim je rukovodio njegov otac Zoran Lazović, odgovara:

– Hhahahah. treba, neka ga oderu.

– Oće, samo neka jave odma kad uđu u Crnu Goru. Da ga upratimo isti tren – odgovara mu Milović, a Lazović konstatuje „tako najbolje“.

Nepune dve nedelje kasnije, 12. februara 2021. Lazović javlja Miloviću da je Mandić ušao u Crnu Goru.

– Ušao Mandić sa Milom Božoviće. Audi.

Milović ga pita „kuda“ a Lazović mu šalje registarske oznake i odgovara da je ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Dobrakovo, i izveštava ga da je u društvu izvesnog Crnogorca koji živi u Beogradu.

Nekoliko sati kasnije, Milović pita:

– Kuda je Mandić, hoće li u Budvu ili u Nikšić?

Lazović mu odgovara da će javiti, a onda podnosi detaljan raport, da je parkiran pored prostorija Demokratske narodne partije. Lazović ga pita je li siguran u to, „jer zna da su policajci čekali goste a onda traži i da ih prate Milovićevi saradnici“.

– Neka ih uprate malo, pa da ga deremo. Častićemo, neka ih uprate.

Milović mu oko 21 sat odgovara da ih policija „još drži“.

– Trebali smo ih bolan napadnut. Šta ih ovi bolan prepriječuju, pretresaju, o jadu rade. Samo će otići sad, a trebalo ih je napadnut – šalje on Miloviću nakon čega ga izveštava da će stajati sa strane, jer ih „pretresa 20 insprektora i policajca i na sve motre“.

Preko skaja osim poruka u kojima planiraju napad na srpskog rukometaša, razmenjuju i fotografije.

– Vidi, samo lagano, slobodno, kad se neđe parkiraju, samo da mu ga izbušimo i eto“ – piše Lazović odbeglom policajcu.

– U sred dana, treba sjutra ako budu tu, samo naiđem, opalim jedan šanžer u auto i ćao.

– Znaš li koliko policajaca, bruka – odgovara mu Milović.

– Treba noćas ako ostanu ođe da spavaju, auto im izbušiti, 150 metaka u njega opaliti – odgovara mu ovaj.

Inače, posle ovog zadržavanja od strane crnogorske policije, koje mu je možda i spasilo život, Mandić se oglasio za srpske medije:

– Nisam verovao da ću u Crnoj Gori, zemlji mojih predaka, doživeti da me neko pokušava poniziti tako što će me tretirati kao kriminalca. Naime, moje prijatelje i mene, sinoć je u Nikšiću zaustavila tamošnja policija, a potom više sati pretresala, proveravala i maltretirala nepotrebnim zadržavanjem. Ja sam samo prošle godine u turističke sadržaje u blizini Sv. Stefana investirao gotovo pola miliona evra i očekivao sam da budem poštovan i uvažen bar onoliko koliko je vlast Crne Gore uvažila slicne invenstitore. Nažalost, nije tako, nego se od strane policije koja je nedavno kraljevski tretirala nekog Velju Belivuka i njegov ortaka, koji su uhapšeni u Srbiji zbog svirepih zločina, primenjuju naopaki standardi prema normalnim građanima koji doputuju iz te države – rekao je Mandić tada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter