Izvor: informer.rs
27.11.2023 u 10:07
0

DOLIJAO: Evo gde je uhapšen Nikola koji je ranio dvoje na Vračaru, nije u Srbiji

U Tivtu je posle višegodišnjeg bekstva uhapšen Nikola Lakušić (36), iz Beograda, koji je optužen da je početkom avgusta 2016. na Vračaru ranio Srđana Mićića (36) i i novinarku jednog dnevnog lista T. P. (30), koja mu je, navodno, bila drugarica.

Za njim je bila raspisana Interpolova poternica i on je u subotu uveče uhapšen u jednom tivatskom hotelu, prenose mediji. On je priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

– N.L. (45) iz Republike Srbije je pokušao da se sakrije u unutrašnjosti ovog objekta, a nakon toga je pokušao i bekstvo iz istog, međutim, u tome je sprečen i u noći između 24. i 25. novembra oko 02.35 sati kontrolisan je od strane policijskih službenika NCB Interpol-a Podgorica i Odeljenja bezbednosti Tivat u blizini pomenutog hotela u tom gradu – piše u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

Lakušić i Mićić su se posvađali. Svedoci su ispričali da je Mićić imao palicu i njom je udarao svog suparnika. Tada je Lakušić izvukao pištolj i ispalio nekoliko hitaca u Mićića. Mićića su dva pogodila u leđa, a dva u noge. Jedan metak je rikošetirao, i pogodio T.P., koja je vrisnula: „Pogođena sam“.

UŽIVANJE IZA REŠETAKA: Ovako su Mirijevski makroi prekratili robiju

Na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu, Lakušić je tvrdio da je tog dana hitac iz pištolja ispalio u panici, jer se uplašio da će nepoznati mladići da ga ubiju. On je rekao i da ne zna šta je pozadina napada, ali da je nekoliko dana ranije primetio da ga nepoznati muškarci prate.

– Primetio sam da me prate. Čudne stvari su mi se dešavale u poslednje vreme. Saznao sam čak i da su se neke osobe kod portira zgrade raspitivale o mom kretanju, zabrinuo sam se. Ne znam ko su bili ti ljudi, zbog čega su to radili, niti šta je motiv – rekao je tada na saslušanju Lakušić. On je ispričao da je toga dana, s prijateljicom T. P., sedeo u lokalu u kom sedi svaki dan.

– Video sam sečivo. Video sam trojicu muškaraca kako stoje pored mog automobila, a trojica su stajala ispred bašte lokala i očigledno čekala da izađem. Primetio sam da je jedan držao nešto oštro. Video sam sečivo prekriveno kesom. U strahu i panici odreagovao sam kako sam odreagovao. Sve se odigralo brzo, munjevito – ispričao je, navodno, osumnjičeni za pokušaj teškog ubistva.

Pucnjava se dogodila naočigled brojnih svedoka. Incident su zabeležile i video-kamere.

– Sedeo sam u lokalu u kom sedim svaki dan i dobro znam da je sve pod kamerama. Da sam nameravao nekoga da ubijem, sigurno to ne bih uradio na mestu na kom me svi poznaju – rekao je osumnjičeni za ranjavanje Mićića i T. P.

Prema izvorima iz istrage, Lakušić nije poznat po kriminalnim poslovima.

– Zna se da je iz dobrostojeće porodice, ali to nije trag za istragu. Ranjeni mladić, koji ima državljanstvo Bosne i Hercegovine, ranije je hapšen zbog droge, ali i nelegalnog posedovanja oružja. Moguće je i da između njih dvojice postoji neki lični sukob, koji nema veze ni sa poslovima, ni legalnim, ni nezakonitim – rekli su ranije izvori upoznati sa istragom.

Iako se u prvom momentu smatralo da novinarka T. P., koju je pogodio metak koji je rikošetirao, nije povezana sa akterima pucnjave, istražni organi su saznali da ona poznaje Nikolu. Ona je neposredno pre obračuna stajala sa drugaricom i Nikolom u Ulici Koče Kapetana.

Mada nije mogao da kaže šta je bio motiv da ga njemu potpuno nepoznati muškarci napadnu, policija je proveravala sumnje da se Lakušić našao na meti kriminalnog klana iz Bosne i Hercegovine, koji je unajmio ljubomorni muž izvesne žene s kojom se ovaj Beograđanin viđao.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter