Izvor: Tanjug
01.01.2023 u 14:32
0

MUP SPREČIO VEĆU KATASTROFU NA „FRISTAJLERU“: Pukovnik policije Igor Vasić o novogodišnjoj noći

Šef smene u Komandno-operativnom centru MUP-a Srbije pukovnik policije Igor Vasić rekao je danas da je policija tokom novogodišnje noći sprečila teže posledice delimičnog potonuća splava "Fristajler" na novobeogradskoj obali Save i da su dva maloletnika zadobila teže povrede šake usled eksplozije petardi.

– Voda je počela da prodire na splav „Fristajler“ petnaestak minuta posle ponoći, a brzom intervencijom pripadnika Sektora za vanredne situacije sa Novog Beograda i Jedinice za bezbednost na rekama izbegnute su veće posledice. Sem materijalne štete, nije bilo povređenih i nastradalih, a u toku dana ćemo imati više detalja kada se završi uviđaj – rekao je Vasić.

Dodao je da su dvojica maloletnika zadobila teže povrede šake usled eksplozija petardi, zbog čega su jednom od njih amputirani prsti.

– Nešto pre ponoći, u Valjevu maloletnik star 15 godina zadobio je teške povrede šake od petarde, amputirana su mu tri prsta i jedan četrnaestogodšnjak je povređen od petarde u Mionici tridesetak minuta posle ponoći – precizirao je Vasić.

Ocenio je da je novogodišnja noć u Srbiji protekla nešto mirnije nego obično i dodao kako je bilo tuča, ali je policija brzo reagovala i podnela prekršajne prijave protiv izgrednika.

– Na samim trgovima gde je bilo organizovanih proslava i većeg preventivnog prisustva uniformisanih pripadnika MUP-a, nije bilo većih incidenata, osim alkoholisanosti zbog kojih je hitna pomoć intervenisala i prevozila te osobe na toksikologiju – rekao je Vasić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter