Izvor: Kurir.rs
11.05.2023 u 12:33
0

PRVI OSNOVNI SUD DONEO ODLUKU: Odložen početak suđenja Darku Kostiću

Mladić je poslao poruku N.N. da je zatvoren u špajz i da Kostić hoće da ga ubije, nakon čega je N.N. obavestio policiju koja je odmah došla na adresu prijave u centru Beograda.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 30. maj odložen početak suđenja modnom kreatoru Darku Kostiću, zbog sumnje da je 19. aprila prošle godine oštećenog Š.H. vezao u špajz u svom ateljeu, nakon čega mu je držeći nož u rukama uputio ozbiljne pretnje.

POZNATI MODNI KREATOR DANAS PRED SUDOM: Darko Kostić optužen da je posle žurke mladića vezao i zatvorio u špajz!

Današnje suđenje odloženo je zbog izostanka okrivljenog, a nisu došli ni njegovi branioci. Majka okrivljenog je bila u publici i rekla da je on imao operaciju, a da će medicinsku dokumentaciju naknadno dostaviti sudu. Sudija je, međutim, naložila da na sledeće suđenje policija dovede Kostića sa adrese prebivališta ili adrese njegovog ateljea. Oštećeni Š.H. je došao na današnje suđenje. Ovo je treći put da se početak ovog suđenje odlaže.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu sudu predložilo da Kostića oglasi krivim za krivično delo protivpravno lišenje slobode u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanje sigurnosti, te da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje dve godine.

Kostić je u tužilaštvu negirao navode krivične prijave, dok je oštećeni opisao način na koji je okrivljeni izvršio navedena krivična dela. Nakon Kostićevog hapšenja, njegov advokat Dimitrije Ilić je za Tanjug, preneo da Kostić tvrdi da su ga osobe koje su prijavile ovaj slučaj pokrale, odnosno da su nakon njegovog hapšenja ukrale haljine iz ateljea. Kreator je uhapšen 20. aprila prošle godine nakon što je prijavljeno da se u njegovom stanu nalazi 19-godišnjak koji je zatvoren u špajzu i da mu modni kreator preti da će ga ubiti.

Kostića je Treći osnovni sud u Beogradu u junu 2021. godine osudio na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom (nanogicom) zbog polnog uznemiravanja jednog maloletnika i držanja droge za ličnu upotrebu. Istom odlukom je oslobođen za dva krivična dela-polno uznemiravanje punoletne osobe i omogućavanje uživanja opojnih droga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter