Izvor:
22.10.2016 u 03:27
0

PRESUDA NOVOSAĐANINU ZA SVIREPO UBISTVO: Smrskao joj glavu čekićem, osuđen samo na 15 godina robije

Penzioner Mihalj Skivjani (59) iz Novog Sada osuđen je u petak u Višem sudu u Novom Sadu na 15 godina zatvora zbog ubistva Merime Redžepov (29), sa kojom je izvesno vreme živeo u iznajmljenom stanu.

Prema obrazloženju sudije, optuženi nije imao ni jednu olakšavajuću okolnost, već samo otežavajuću – jer je zbog sličnog krivičnog dela već bio osuđen na devet godina zatvora.

Ogorčen kaznom, otac ubijene devojke Šaćir Redžepov plačući je pitao: "Kako je sud mogao da smrt njegove ćerke okvalifikuje kao ubistvo", s obzirom na način kako je ubijena.

– Rasuo joj je mozak – zajecao je otac Šaćir, napominjući da je presuda sramotna. – Moje dete je dva metra pod zemljom, i ja ništa ne dobijam njegovom osudom. Nije u redu da on dobije samo 15 godina, a ja svakog dana bdim nad grobom svog deteta. Šta je trebalo još da uradi, da je testerom iseče i donese njene delove tela, pa da onda bude teško ubistvo?

Skivjani je optužen da je u noći između 29. i 30. decembra 2015. godine u iznajmljenom stanu u Ljermontovljevoj 2, u novosadskom naselju Grbavica, sa 15 udaraca čekićem po glavi umsrtio Merimu. Telo devojke je na krevetu prekrio ćebetom, posle čega je oprao čekić, presvukao se i izašao iz stana. Uhapšen je dva dana kasnije.

Skivjani je na suđenju priznao da je ubio devojku, ali je tvrdio da je ona njega prva verbalno napala i pesnicom ga udarila u oko, te da se on branio.

Ni jednog trenutka, međutim, nije pokazao kajanje, a porodici nesrećne devojke nije izjavio saučešće, kako je rekao, jer mu je njen otac psovao majku ispred sudnice.

Novosti.rs
Foto: Novosti.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter