led zadobijenih povreda iskusni rudar Vukosavljević je ubrzo preminuo. Na lice mesta odmah je došla policija, rudarski inspektori, kao i nadležni tužilac. S druge strane lekari Hitne pomoći samo su mogli da konstatuju smrt nesrećnog čoveka.

Kako je rekao izvor reč je o iskusnom rudaru-kopaču koji je prošao sve moguće obuke i provere o sigurnom i bezbednom radu kao i sve lekarske predlede.

Njegovi prijatelji i poznanici za njega imaju samo reči hvale, a kažu da je on bio jedan vredan porodičan čovek.

– Kakav tužna sudbina je dočekala našeg Milorada… Trebalo je da radi još samo dva dana, pa da ide na godišnji odmor. A kada bi se vratio sa odmora, trebalo je da ide u zasluženu penziju s obzirom da je ceo radni vek proveo u rudniku „Veliki Majdan“. Radio je 45 godina u jami i stvorio sve za svoju porodicu – kaže naš sagovornik i dodaje:

 

 

UMALO TUČA OKO PARKINGA: Šok snimak žestoke svađe i Petrovaradinu (VIDEO)

– Tuga, šta ih je sačekalo. Porodica umesto da danas uživa u odmoru sa njim, oni su ga sahranili. Danas je bila sahrana i ispratili smo ga na večni počinak. Džaba sad sve, i ta penzija kojoj se radovao.

Kako dalje navodi sagovornik, Milorad je imao još petoro braće, od kojih su mu dvojica umrla. Supruga, sin, ćerka i unučad su nakon tragedije neutešni.

– Ne mogu da shvate da ga više nema. Sve im se srušilo, Milorad je bio neko ko je bio domaćin. Znao je da ispriča dobru priču i angedotu. Umeo je da bude sagovornik i da sasluša svakog čoveka koji ima bilo kakav problem. Znao je i iskreno da se izvine. Jednom rečju bio je veliki čovek – kaže sagovornik.

Na društvenim mrežama kada se pojavila tragična vest, korisnici društvenih mreža i njegovi prijatelji su se opraštali od njega uz potresne reči.

– Neka mu je laka crna zemlja, tamo negde daleko gde sada odlazi, neka mu je u pravom smislu reči sretno i mir božji – piše u jednom od komentara.

Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ove tragične smrti.