Izvor: informer.rs
10.03.2023 u 07:39
0

SEDAM METAKA ZA RANKA ESKOBARA! Jezive fotografije mafijaške likvidacije, nije imao gde da beži, UBICE SU S VRATA ZAPUCALE

Nikšićanin Ranko Radošević (54), koji je bio blizak 'škaljarskom klanu', ubijen je u kafiću na benzinskoj pumpi. Dvojica maskiranih napadača pobegla su ukradenim "golfom" koji je pronađen zapaljen na Petlovom brdu

Crnogorac Ranko Radošević (54), zvani Eskobar, jedan od vođa „nikšićko-kvartaškog klana“, koji je blizak „škaljarcima“, ubijen je juče u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju, kod Beograda.

Dvojica maskiranih ubica ispalila su u Ranka sedam metaka u grudi i glavu, naočigled dvadesetak šokiranih svedoka. Zatim su se ukradenim „golfom“ odvezli do Petlovog brda, gde su zapalili auto i pobegli.

Profi-ubice

Kako saznajemo od izvora iz istrage, likvidacija Radoševića bila je dobro pripremljena, a ubice su, po svemu sudeći, profesionalci. 

– Ubice, obojica visoka oko 180 centimetara, od kojih je jedan dosta krupan, sa kapuljačama na glavi i hirurškim maskama na licu, laganim hodom su oko 11 sati prišle benzinskoj pumpi „Knez petrol“. Radošević je u tom trenutku sedeo za stolom u kafiću benzinske pumpe, kod ulaznih vrata.

Čim su ušli u lokal, napadači su se okrenuli ka njegovom stolu i potegli pištolje. Radošević je u strahu skočio sa stolice i pokušao da pobegne, ali oni su zapucali – kaže sagovornik iz istrage i dodaje:

– Radošević je pogođen sa pet metaka u grudi, a kada je pao na pod, pored stola, ubice su mu prišle i „overile“ ga sa dva hica u glavu.

Naš sagovornik ističe da je mafijaška likvidacija izvršena pred brojnim svedocima, koji su u trenutku pucnjave zalegli ili su istrčali iz lokala.

– Očevici kažu da od straha nisu dobro videli napadače. Međutim, ubistvo je snimljeno sa više kamera u samom kafiću, ali kamere sa okolnih objekata zabeležile su i kad su napadači prilazili lokalu, kao i kad su pobegli – objašnjava naš sagovornik.

Zapaljen golf pronađen na Banovom Brdu

Nakon što su izrešetale Radoševića, ubice su otrčale do parkinga obližnje perionice, gde su ušle u sivi „golf 4“ karavan, kraljevačkih registarskih oznaka.

– Desetak minuta kasnije taj auto je nađen zapaljen u Ulici 11. krajiške divizije na Petlovom brdu.

„Golf “ koji su koristile ubice ranije je ukraden, ali iako je vozilo zapaljeno, nije celo izgorelo i policija ga je odmah uputila na veštačenje, pošto su ubice verovatno ostavile dosta tragova – ispričao je naš izvor.

Stanari zgrade koja se nalazi u blizini mesta gde je zapaljen „golf“ ispričali su nam da su primetili kad je taj auto dojurio do njihove ulice i naglo se popeo na trotoar.

– Iz auta su izašla dvojica mladića. Bacila su nešto pod vozilo i pobegla, a zatim je nešto eksplodiralo i „golf“ se zapalio. Ti momci su otrčali, nisam video da su ušli u neki drugi auto – kazao je stanar zgrade.

Policija istražuje motiv ubistva Ranka Eskobara, ali pošto je reč o jednom od vođa crnogorskog klana koji se, po izveštajima bezbednosnih službi, bavi švercom velikih količina droge iz Južne Amerike u Evropu, sasvim je moguće da iza svega stoje neraščišćeni računi u kriminalnim poslovima. 

– Ubijeni Radošević je dobro poznat policiji u regionu kao jedan od ključnih ljudi u međunarodnom švercu kokaina i „skanka“. On poslednjih godina uglavnom živi u okolini Barajeva kod Beograda i skoro svakog jutra je svraćao na kafu na benzinsku pumpu, gde je ubijen – rekli su u policiji.

Droga i likvidacije

Radošević je, po saznanjima bezbednosnih službi iz regiona, najbliži saradnik Radomira Baćovića (52), zvanog Boban, iz Nikšića, koji je označen kao vođa „nikšićko-kvartaškog klana“. Ovaj klan je navodno blisko sarađivao sa kotorskim „škaljarskim klanom“, a osim sa švercom droge, dovodio se u vezu u medijima i sa više mafijaških obračuna u Beogradu.

Pripadnik „nikšićkog klana“ bio je, navodno, i Cetinjanin Goran Radoman, koji je ubijen 20. februara 2015. u Beogradu. On je označen kao prva žrtva rata između kotorskih klanova – „kavačkog“ i „škaljarskog“.

Inače, Ranko Radošević je kriminalnu karijeru počeo još kao član „bežanijske grupe“ Gorana Mijatovića Mite, koji je raznet u eksploziji auto-bombe u oktobru 2006. On i Mita su te godine bili uhapšeni zbog iznude od poznatog beogradskog advokata Branimira Gugla. 

Kod Mesara Marka MIljkovića nađena Eskobarova blinda

Beogradska policija je pre dve godine, prilikom hapšenja bande Veljka Belivuka, kod njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića Mesara pronašla blindirani BMW, koji je bio u vlasništvu Ranka Radoševića Eskobara. Do danas je ostala nepoznanica da li je Miljković ovaj automobil kupio od Radoševića ili mu ga je oteo.

Osim toga, kontroverznog Radoševića je u Specijalnom sudu u Beogradu svojevremeno spomenuo i pljevaljski narko-bos Darko Šarić tokom suočavanja sa svedokom-saradnikom Nebojšom Joksovićem. Šarić je tada izjavio u sudu: „Joksović laže kako bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter