Izvor:
04.09.2018 u 10:03
0

SIN ŽENE KOJA JE UBILA INVESTITORA: Pretio je da će je prebiti i ubiti ukoliko mu ne preda plac!

Marko Stojanović, čija je majka Stojanka (70) u nedelju usmrtila Zorana Trifunovića (59), za "Novosti". Zahtevao je da mu preda plac i kuću u kojoj živimo kako bi on zidao nove zgrade.

MOJA majka nikada u životu nije ni mrava zgazila. Ali posle silnih pretnji i straha u kojem je živela, rešila je da se oslobodi stega. Uzela je moj pištolj za koji imam dozvolu i dok sam spavao pucala je u investitora koji joj je godinama zagorčavao život. Pretio je da će je prebiti i ubiti ukoliko mu ne preda plac i kuću u kojoj živimo, kako bi on zidao nove zgrade!

Ovo je u ponedeljak za "Novosti" ispričao Marko Stojanović, čija je majka Stojanka (70), dan ranije, u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 356, sa više hitaca iz pištolja, usmrtila Zorana Trifunovića (59), poznatog beogradskog investitora. Trifunovića su pogodila dva hica, od kojih jedan u stomak, a jedan u glavu. Do dolaska Hitne pomoći i policije, beživotno telo ostalo je da leži na trotoaru, dok se Stojanka vratila kući i sačekala policiju. Ubistvo su snimile nadzorne kamere sa kuće nedaleko od mesta gde se ono dogodilo, a pomoću kojih je utvrđen identitet Stojanke Stojanović, kao i svi drugi detalji nemilog događaja.

Marko tvrdi da se njegova majka i ubijeni nisu sudski sporili oko placa i kuće, osim što ga je on mnogo želeo, a ona nije htela da mu preda. Takođe, kaže da nakon počinjenog zločina Stojanka nije pobegla. Vratila se u kuću, a Marka je probudio njen jauk.

– Predala se policiji bez opiranja – kaže Marko. – Bila je u šoku, plakala je i pre nego što su je odveli i samo mi je kratko rekla: "Sine, nisam više mogla da izdržim, ali uopšte se ne sećam šta se tačno desilo…" Ne opravdavam to što je uradila, ali više od dve godine je trpela pretnje telefonom ali i direktno. Govorio joj je da će je pretući ili ubiti ako je zatekne negde na ulici.

Naš sagovornik dalje tvrdi da je od majke saznao da je, osim telefonskih pretnji, investitor umeo često da je sačeka sam ili sa još nekim u društvu, kad se vraćala iz prodavnice ili sa pijace. Zbog toga se i razbolela i postala i fizički i psihički nestabilna.

– Živela je u stalnom strahu, jer kada bi joj na ulici Trufunović prišao, pretio joj je i zahtevao da mu preda plac i našu porodičnu kuću u Ulici Olge Jovanović – navodi Marko. – Tu se, inače, nalazi i advokatska kancelarija mog pokojnog oca. Lokacija je izuzetno atraktivna i on je tu planirao da zida zgradu od najmanje pet spratova. Zbog svega što se događalo, mama i ja smo podneli krivičnu prijavu policiji protiv Trifunovića. Obraćali smo se za pomoć i nadležnima u Opštini Zvezdara, tužilaštvu, pisali Vladi. I ništa. On se samo smejao i govorio da se ne plaši nikoga jer ima jake veze u podzemlju, ali i zato što poznaje uticajne ljude na vlasti.

"Novosti" su u ponedeljak proverile priču Marka Stojanovića i tako nam je iz Prvog tužilaštva u Beogradu potvrđeno da se kod njih vodi krivični postupak protiv Trifunovića zbog falsifikovanja isprava i gradnje bez građevinske dozvole. Za neka druga dela, kako saznajemo, postupak protiv investitora vodi se i u Drugom, kao i u Višem tužilaštvu. Reč je o falsifikovanju isprava, ugrožavanju sigurnosti, prinudama, iznudama… Ipak, nikada nije osuđivan.

Stojanka je u ponedeljak saslušana u Višem javnom tužilaštvu, ali odbranu nije iznosila. Kako smo saznali, Tužilaštvo je predložilo da joj se odredi pritvor kako ne bi uticala na svedoke, da ne bi ponovila delo i zbog uznemirenja javnosti.

OTERALI NOVINARE

JEDNA od adresa na kojima je Zoran Trifunović imao prijavu boravišta je i u voždovačkoj ulici Todora Dukina 38a. Tu se, kako smo u ponedeljak saznali, u stvari nalazi građevinska firma. Nakon što su reporteri "Novosti" pokucali na vrata ovog preduzeća, iz kancelarije je izašao sredovečni muškarac, koji je ostalim zaposlenima poručio da "ćute", a potom je vrlo preteći, neljubaznim glasom rekao:

– Da, poznavao sam Zorana i radio sa njim. Šta hoćete, lešinari i bezobraznici jedni.

Nakon toga, reporterima našeg lista je zaprećeno da ukoliko ne izađu iz zgrade da se "neće dobro provesti".

KOMŠIJE: DOBRA ŽENA

KOMŠIJE porodice Stojanović još su u šoku zbog onoga što se dogodilo. O porodici Stojanović imaju samo reči hvale, kako o Stojankinom pokojnom suprugu, tako i o sinu. Za nju kažu da je dobra žena, te da je, kao i većina ljudi njenih godina, volela da čuje šta se dešava u kraju. To se, kako kažu, malo više manifestovalo otkako je započeo njen "rat" sa investitorom, pa je često izvirivala iz kuće, dvorišta i ugla, a onda se brže-bolje, vraćala nazad i zaključavala.

Večernje novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter