Izvor: Kurir
02.04.2024 u 09:14
0

„SVI SE PROVERAVAJU, SVI SU OSUMNJIČENI“: Majorka srpske policije RAZJASNILA nedoumice, za Dankom tragaju SVE SLUŽBE

U ovom trenutku ne bih mogla da govorim o konkretnim podacima, istraga je od prvog dana jako dinamična i opsežna, a rade se provere na svim mogućim činjenicama i okonostima!.Sva lica koja bi se mogla dovesti u bilo kakvu vezu sa događajem, proveravaju se!, izjavila je jutros majorka srpske policije Bojana Otović Pjanović koja je u nedelju uveče razjasnila mnoge stvari kad je reč o događajima u Banjskom polju od prošlog utorka i nestanku male Danke Ilić (2).

Dodala je i da će eliminacija (osumnjičenih) ići kad se dobije nesumnjiva činjenica da neko ne može da se dovede u vezu s nestankom. Ona je pojasnila šta se prvo radi kad je reč o nestanku deteta te naglasila da je policijska praksa prevashodno obilazak i pretraga terena na mestu događaja odnosno nestanka.

„Mi ništa ne isključujemo“

– Mi ništa ne isključujemo, istraga je i te kako dinamična i opsežna, radi se veliki broj provera, svaka pa i najmanja indicija ili podozrenje da se neko lice može dovesti, proverava se i ide postepeno isključenje – kaže Otović Pjanović.

POTRAGA ZA DANKOM UŠLA U OSMI DAN: Istraga proširena na Austriju, cela Srbija čeka DOBRE VESTI!

– Ja bih volela da je devojčica živa i nadam se i želim da ishod bude pozitivan – rekla je ona.

– Kako kažu i sami meštani Bora, nikad nisu videli toliko savremene tehničke opreme na jednom mestu, sve službe bile su aktivirane… Istraga i pretraga nije se vodila samo u užem krugu, proširena je i na granične prelaze, kao i na pristupe i puteve ka granici – rekla je majorka pa dodala:

– Kao da je cela Srbija bila u Boru, toliko je bilo ljudi na tih 10.000 kvadratnih metara, toliko ljudi, sve službe, i ministar MUP je bio… Ako smo otvorili sve šahtove, sve kanale… U ovom trenutku mi je kao roditelju i čoveku teško da izgovorim šta se moglo tražiti… moglo se desiti da bude nesrećni slučaj… Ako smo isključili tu mogućnost, istraga se onda dalje kreće u smeru da li je posred i krivično delo – objasnila je detaljno policijsku proceduru i korake postupanja kad je reč o ovakvoj vrsti istrage i potrage.

O snimku iz Beča

– U trenutku kad se pojavio snimak iz Beča, uz koordinaciju, radilo se prvo na proveri verodostojnosti snimka jer je na mrežama bilo svačega, pa se odmah potom uspostavio lični kontakt sa čovekom koji ga je i snimio. On je potom u koordinaciji sa nama otišao i podneo prijavu pa je iste te noći raspisana i žuta Interpolova poternica (potraga za nestalima) – dodala je majorka.

DIGLA SE CRNOGORSKA POLICIJA NA NOGE! MOLE GRAĐANE da ako imaju PODATKE o maloj DANKI obaveste INTERPOL U PODGORICI

„Što se mene tiče, sad su osumnjičeni svi“

– Ko su osumničeni, ne mogu govoriti jer to ne bi bilo niti profesionalno, niti odgovorno. Što se mene tiče, sad su osumnjičeni svi! Uzeti su svi snimci svih mogućih kamera, proverava se sve i ne radi se to samo u Boru nego i u policijskim upravama kako u okolnim gradovima, ali i u Beogradu, i to 24 sata, u smenskom radu – kaže majorka.

Majorka je ponovila da majka male Danke nije podvrgnuta poligrafu jer naši zakoni na to obavezuju policiju – da trudna žena ne može biti na poligrafskom ispitivanju.

– To testiranje se ne koristi kao dokaz, samo istragu u nekom trenutku može da usmeri ka određenim okolnostima, kako bismo znali šta bismo još mogli da uradimo, pojasnila je visoka funkcionerka MUP Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter