Izvor: Tanjug
02.04.2024 u 08:02
0

POTRAGA ZA DANKOM UŠLA U OSMI DAN: Istraga proširena na Austriju, cela Srbija čeka DOBRE VESTI!

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora ušla je u osmi dan.

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena, izjavila je Bojana Otović Pjanović iz MUP-a. Istraga je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu poternicu.

Bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić, a nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio 30. marta da je na autobuskoj stanici u centru austrijske prestonice video devojčicu, koja, navodno, liči na nestalu Danku, u pratnji dve žene.

Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević izjavio je da se očekuje identifikacija deteta sa snimka nastalog u Beču, kako bi se utvrdilo da li je to Danka Ilić za kojom se traga od 26. marta. On je u izjavi za Tanjug rekao da je Ambasada Srbije u Beču u stalnom kontaktu sa austrijskom policijom, kao i da je srpski narod koji tamo živi informisan o nestanku devojčice.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“.

Iako Srbija sa strepnjom prati sva događanja iz časa u čas, najmanje se zna o samim kobnim minutima prošlog utorka, u rano popodne, u Banjskom polju kod Bora. Kako se devojčici izgubio trag?

Šta se zaista dogodilo u kobnih 59 minuta nestanka od 13 sati do 13.59, kada je na teren stigla prva patrola policije?

Zašto su ovi momenti uopšte bitni objasnila je u nedelju uveče na TV Pink Bojana Otović Pjanović, majorka policije.

– Mi (policija) smo mnogo puta izlazili sa ocem i majkom na lice mesta, što je logično, a logično i je da su oni više puta saslušavani. Radi se preispitivanje svih činjenica i okolnosti i moramo odraditi rekonstrukciju događaja da bismo bili sigurni kako je moglo doći da dete sa određene površine prostora napusti krug prostora – rekla je majorka Otović Pjanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter