Izvor: BSC HAPPY/ALO.RS
22.12.2023 u 07:38
0

ULETEO U SUD S NOŽEM: Drama na suđenju ekipi Lazara Marinkovića Lucifera

Tužilaštvo je u svojim završnim rečima predložilo sudu da 18 pripadnika ove grupe osudi na ukupno 221 godinu zatvora, a pre toga optuženi Nikola Filipović pokušao je da unese oružje u sudnicu.

Lazaru Marinkoviću zvanom Lucifer, kao i pripadnicima njegove grupe koja se dovodi u vezu s ekipom Veljka Belivuka, održane su završne reči u pred Specijalnim sudom u Beogradu! Luciferu preti 20 godina robije, a prava drama nastala je u sudnici kada je jedan od optuženih pokušao da unese nož na ročište!

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 30. januar iduće godine izricanje presude optuženim pripadnicima organizovane kriminalne grupe koja se tereti za preprodaju droge na teritoriji Beograda, a dovodi se u vezu sa grupom Veljka Belivuka.

Tužilaštvo je u svojim završnim rečima predložilo sudu da 18 pripadnika ove grupe osudi na ukupno 221 godinu zatvora, a da vođu ove grupe Lazara Marinkovića zvanog Lucifer za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela osudi na 10 godina, a za drogu 13 godina, kao i da mu izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina.

OKRUTNI UBICA OTKRIO: Arkan se plašio samo OVOG čoveka

– Na suđenje je optuženi Nikola Filipović pokušao da u sud unese nož, što su stražari sprečili i oduzeli mu oružje. Nastala je prava drama! Za sada nije poznato zbog čega je poneo nož i šta je planirao s njim – navodi izvor i dodaje da su njemu pripadnici nadležne PU napisali prekršajnu prijavu za nož.

Kako saznajemo, za Marka Trajkovića tužilac je tražio jedinstvenu kaznu zatvora od 13 godina, za Veljka Ogurlića jedinstvenu od 15 godina, istu kao i za Borislava Marmuta. Predlog tužilaštva je da sud Luku Mumovića, koji se pored udruživanja i droge tereti i za oružje, osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina kao i da mu izrekne novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina tužilac je tražio i za Nikolu Filipovića, dok je za Stefana Milanovića predložio kaznu zatvora od 13 godina.

Za Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlju, Aleksandra Krstića, Luku Gemaljevića, Aleksu Košutića, Predraga Vučkovića, Luku Ostojića, Vasilija Nikolovskog, Aleksu Vasića i Marka Vokića tužilac je predložio da se osude na po 11 godina zatvora.

Sa druge strana branioci i optuženi tvrde da nije u pitanju organizovana kriminalna grupa, te traže od suda da ih oslobodi od tog krivičnog dela.

Marinković je na jučerašnjem suđenju istakao da on nije vođa organizovane kriminalne grupe, da se brani od nečega što nije uradio i da su kazne koje traži tužilac „sramota“

Sudija je ukinuo pritvor Stefanu Milanoviću.

Okrivljenima je na teret stavljeno krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a Marinkoviću i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je ova grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnika i više NN osoba delovalo od početka jula 2021. do 29. marta prošle godine na teritoriji Beograda, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da su oni preprodavali kokain, heroin, marihuanu i amfetamin, čime su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter