Izvor: KURIR.RS
21.09.2023 u 16:00
0

(UŽIVO) NASTAVAK SUĐENJA BELIVUKOVOM KLANU: Za govornicu izašao BELIVUK! „Prijatno, sve najbolje vam želim!“

Kolona marica pod rotacijama, u pratnji naoružanih pripadnika Žandarmerije stigla je u Specijalni sud u Beogradu u kom se u 14.30 sati nastavlja suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka.

Pred sudom danas svedoči Aleksandra Živković, supruga Radoja Živkovića koji je u pritvoru u Turskoj zbog učešća u ubistvu Jovana Vukotića.

Posle njenog svedočenja, sudija je najavila da će se posle njenog svedočenja čitati pisana dokumentacija.

15.36 – Za govornicu izašao Veljko Belivuk

– Od Nuždića smo čuli oko mašine, nešto se boja ne slaže, rekao je da ima dva kraka a ima više od dva kraka. Onda definitivno to nije ta mašina. Nuždić je rekao da je veče pre nestanka stigla veća količina trave, a potom kada objašnjava šta je sve predao po nalogu Mihajlovića kaže da je spakovao nama 30 kila. Ne nama, nego Goranu Mihajloviću. Videli ste, nisam hteo ni da ga pitam, on je mučena duša – rekao je Belivuk a potom upozorio sudiju:

– Sudija, sva naša saznanja su se ispostavila kao tačna. Imamo saznanja da je nalog da se predmet završi do izbora i da se skaj prihvati – počeo je Belivuk ali ga je sudija prekinula.

Sudija: Vratite se na mesto!

Belivuk: Čekajte, nisam završio.

Belivuk: Setite se, Nuždića ste dva puta pitali zašto nije rekao za tablicu u tužilaštvu, a kada je Lalić radio isto tokom svedočenja, rekli ste mi „naknadno se setio“. Prijatno, sve najbolje vam želim.

Belivuk se vratio u boks za optužene, a sudsko veće je odredilo pauzu od 30 minuta.

15.31 – Miljković o Nuždićevom iskazu

Miljković je nastavio da iznosi primedbe, a sada je osvrnuo na iskaz svedoka Aleksandra Nuždića.

– Ovde nismo čuli da je on sumnjao uopšte, a majka Sanja Mihajlović je rekla da je odmah posumnjala. On je ovde pričao o tome da je prodavao drogu za patike. Čuli smo da Mihajlović uopšte nije imao kontakt sa majkom nego sa ocem, da oca ovde pitamo da li nešto zna i kada su se čuli. Ne, nego je došla ovde majka da priča priče koje je pročitala u novinama – rekao je Miljković i pozdravio što je veće odlučilo da veštači oštećenog I. S.

Miljković: Mi smo se smejali njemu, zato što smo mislili da je normalan. Ali ako ga proglase ludim, nećemo da se smejemo više ludom čoveku.

Sudija: Mlljkoviću, molim vas.

Miljković: Pa vi ste hteli da ga vežete. Evo, ako bude normalan tražim da ga suočimo sa svedokom saradniko Srđanom Lalićem da vidimo šta je ko kome gurao.

Tužilac: Sudija, molim vas, kakve su ovo reči. Ovo je uvredljivo

Sudija: MIljkoviću, opominjem vas da više ne koristite uvredljive reči

15.15 – Odbrana iznosi primedbe na saslušane svedoke

Veće je dalo reč odbrani da iznese primedbe na saslušane svedoke tokom ove nedelje. Prvi se za reč javio advokat Đorđe Tomić koji je imao primedbe na rad sudskog veća, ali i svedoka.

Advokat Ivan Ninić se javio za reč.

– Ovde je bilo reči o poznanstvu Nuždića sa pokojnim Davorinom Baltićem. Ja moram da kažem i da dostavim lekarsku dokumentaciju, da Goran Mihajlović nije imao nikakve veze sa ubistvom Baltića, to su neproverene i netačne informacije. Doneo sam dokumentaciju, on je imao hiruršku intervenciju 24.12. 2017. i otežano se kretao – rekao je Ninić, zastupnik porodice pokojnog MIhajlovića.

Za reč se javio Marko MIljković koji je doveden u sudnicu u pratnji petorice stražara.

– Krenuću prvo sa primedbama svedoka Ivana Zajelca, koji je rekao da ga je zvao neko i predstavio se kao Marko Miljković. Svako može da zove i da se predstavi kao Marko Miljković. Onda, svedok ne zna ni kome je dao auto, ni ko ga je vratio. Njegov iskaz je u moju korist da ja nisam uzeo taj auto – rekao je on i prešao na iskaz majke pokojnog Mihajlovića.

– Što se tiče Sanje Mihajlović, iz njenog iskaza ispada da je sve čula od Nuždića. Ona je izričito rekla da je Nuždić dao „komad trave“, mi vidimo da je Goran Mihajlović lice koje je rano počelo da beži i da se skriva, da je nestajao na godinu i po dana, prevario Albance, pljačkao sa Crnogorcima. Ne stoji, za mene najvažnije, ni da je ubijen 1. aprila kako su rekli svedoci saradnici jer je Nuždić rekao da mu je posle tog datuma poslao tablicu koju je samo on znao. Sanja Mihajlović je na zapisniku rekla da Goran nije znao šta imaju na šteku i da je Nuždiću to bilo čudno, a Nuždić je sam rekao da mu ništa nije bilo čudno, da su više puta tako sklanjali drogu – rekao je MIljković.

Miljković: Sanja Mihajlović nam je rekla da njegov auto nije veštačen, a Nuždić je rekao da je veštačen i da je nađen pištolj CZ 99 za koji nije imao dozvolu. Majka kaže da je auto isplaćen a ne zna kako, a Nuždić kaže da je isplaćen sa dva kilograma heroina. Sanja Mihajlović je rekla da je važio u tom svetu za poštenog i da nikome nije ostao dužan, a ovde smo od Nuždića čuli da je prevario Albance. Ona je rekla da joj je Nuždić rekao da je otišao da se nađe sa Ninom Šuntićem, a Nuždić je ovde rekao da ne zna s kim je otišao da se nađe što znači da to nije mogao da joj kaže, odnosno da ona laže. Čuli smo ovde i da je prisiljavao ovog momka Nuždića da radi za njega, da prodaje travu. Znači, ne stoji ono što je majka govorila da je prepošten i da bi bio „živ da je skot“. Ja ne znam da li je skot ili nije, ali znam da je živ.

On je potom nastavio da detaljno analizira iskaz koji je pred sudom dala majka pokojnog Gorana MIhajlovića.

15.07 – Advokat Đorđe Tomić sada postavlja pitanja

Prvo je da li se sa litice koja je na kraju placa i na kojoj su prema optužnici zapaljeni ostaci Gorana MIhajlovića, bacalo đubre.

Aleksandra Živković: Jeste

Sudija je pitala optužene da li imaju pitanja, ali niko nema pitanja za bivšu suprugu Radoja Živkovića.

15.03 – „Ne znam čime se bavi moj bivši suprug Radoje“

Advokat Ivan Ninić, punomoćnik Sanje Mihajlović, sada ispituje Aleksandru Živković.

Ninić: Kada ste se venčali sa Radojem Živkovićem?

Aleksandra Živković: 2013. Rastali smo se 2015. Ja sam podnela u decembru 2020. zahtev za razvod. Dolazilo je tamo par puta, ja sam bila trudna, deca mala. Odlazili smo tamo.

Advokat: Jel znate krug njegovih prijatelja, čime se bavi?

Aleksandra Živković: Ne, ne znam.

Advokat: Da li ste vikendicu i plac ustupili nekada trećim licima za korišćenje, uživanje?

Aleksandra Živković: Dolazili su prijatelji, društvo. Deda je tu pekao rakiju, dolazili su.

Advokat: A Radojevi prijatelji?

Aleksandra Živković: Ne

Advokat: Kada su vam prestali kontakti sa Radojem?

Aleksandra Živković: Razišli smo se 2015. Posle se javljao povremeno da čuje decu. Ja sam pokušavala da se razvedem, ali nismo nikako uspevali da mu uručimo poziv za razvod i to je bio problem. Razveli smo se sada 2023. kada je uhapšen.

Advokat: Kakvi su bili vaši bračni odnosi u aprilu 2019.?

Aleksandra Živković: Nije bilo bračnih odnosa, deca ga nisu videla pet godina.

Kolona marica pod rotacijama, u pratnji naoružanih pripadnika Žandarmerije stigla je u Specijalni sud u Beogradu u kom se u 14.30 sati nastavlja suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka.

Pred sudom danas svedoči Aleksandra Živković, supruga Radoja Živkovića koji je u pritvoru u Turskoj zbog učešća u ubistvu Jovana Vukotića.

Posle njenog svedočenja, sudija je najavila da će se posle njenog svedočenja čitati pisana dokumentacija.

14.51 – Počelo svedočenje Aleksandre Živković

U sudnicu je pozvana da uđe svedok Aleksandra Živković. Ona je na samom početku položila zakletvu da će govoriti samo istinu.

Aleksandra Živković: Ostajem pri svom iskazu. Moja baka Vukosava Tomić mi je poklonila kuću u Surduku. Nasledila sam je 2018. Nalazi se malo van puta.

Sudija: Kako se ide, jel to put prema Novom Sadu?

Aleksandra Živković: Jeste, s desne strane. Ide se za Novu Pazovu, skreće se, ide Belegiš pa Surduk. Kuća je sa desne strane, ima jedna veća i jedna manja kuća. Ta manja nije ni zaključavana, stoji tu od kako sam ja bila dete, nema čak ni vrata, stara je kuća. Koristili smo je za naše stvari za selo, za pribor za košenje trave, za ono što se peče rakija, za automobile za moju decu. Ograda je bela, samo je pored puta. To je iz 1970. godine ograda, kao neki metal, gvožđe.

Sudija: Ko je imao ključ?

Aleksandra Živković: Ja, moj bivši suprug, čovek koji sređuje kuću, moj brat od strica.

Sudija: Kako vam se zove bivši suprug?

Aleksandra Živković: Radoje Živković.

Sudija: Jeste li dolazili tu?

Aleksandra Živković: Jesmo, od 2019. kada je lepo vreme. Moj tata je došao na duže u vreme korone. Moj brat uopšte nije dolazio, a gospodin Steva je dolazio da sređuje plac. Uglavnom je moj tata sa njim dogovarao kada da sređuje.

Sudija: Jel poznajete nekoga iz komšiluka?

Aleksandra Živković: Znam komšiju pored, Voju. On je sveštenik i živi u Holandiji. Stariji je čovek, ima oko 70 godina, fin je i normalan, pristojan čovek.

14.44 – Počela prozivka

Sudsko veće ušlo je u sudnicu i počelo sa prozivkom optuženih. Prisustvo su potvrdili Belivuk, Miljković, njihovi branioci a potom i ostali optuženi.

14.37 – Živkovićeva stigla u sud

Aleksandra Živković, supruga Radoja Živkovića, kako saznajemo, stigla je u sud da svedoči. Ona se nalazi u posebnoj prostoriji do početka svedočenja.

U sud je došla i Jelena Veličković, udovica Gorana Veličkovića koja je ranije svedočila pred sudom.

U boks za optužene uvedeni su okrivljeni koji su u pritvoru i njima je omogućeno da obave poverljive razgovore sa advokatima

U sud su stigli optuženi koji se brane sa slobode, Filip Ivanovski, Vlado Georgiev, njegova supruga Slađana Sekulić, bivši rukometaš Vojislav Đorđević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter