Izvor:
11.11.2019 u 13:14
0

ZAPLENA U ATINI:  Crnogorac pao sa 104 kilograma kokaina i 800.000 evra! (FOTO)

Crnogorski državljanin Milan Tišma (45) uhapšen je danas u Atini, zbog šverca droge.

Kod njega je prilikom pretresa stana pronađeno oko 104 kilograma kokaina i 800.000 evra, prenosi RTCG.

Kako se navodi, on je uhapšen zajedno sa dvojicom državljana Albanije.

– U sklopu dobro organizovane policijske akcije uspeli smo da uhapsimo trojicu stranaca uključujući i vođu organizacije. Tome su prethodne opsežne i unakrsne provere podataka i informacija, kreiranje profila i akcije policijskog nadzora koje su nas dovele do identifikacije i hapšenja počinioca. Istovremeno smo identifikovali njihovu kriminalnu aktivnost i uspeli locirati stan na području Agiosa Dimitriosa, gde su članovi organizacije skladištili drogu i stan u Heliopolisu koji su koristili za podršku delovanju organizacije – kazao je medijima zapovednik direktora sigurnosti Atine, general-potpukovnik Petros Džefri.

On je dodao da predviđeni prihod kriminalne organizacije, od prodaje kokaina na domaćem ilegalnom tržištu, premašuje 5.000.000 evra.

Portparolka policije Ioana Roziokou dodala je da je iz stana u Agios Dimitrios Atika, koji je služio kao ekskluzivno skladište, oduzet kokain (104 kilograma) i 114,7 grama koja droga je bila smeštena u dva 102 paketa, s raznim logotipima.

– Šef kriminalne organizacije stranac koji je bio odgovoran za kupovinu, skladištenje i distribuciju velikih količina kokaina, kao i za praćenje klijenata i upravljanje novcem – navela je ona.

Drugi uhapšeni bio je odgovoran za sigurnost i čuvanje količina kokaina, njihov prenos potencijalnim kupcima i trgovinu ljudima, dok je treći bio odgovoran za prikupljanje novca u ime organizacije, kao i trgovinu kokainom.

Protiv njih je pokrenuta krivična prijava za krivična dela i kršenja zakona o zavisnim supstancama.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: twitter/PrinScreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter