Izvor: informer
25.07.2021 u 18:38
0

NEOBIČNO VELIKI METEOR MOGAO DA UDARI U ZEMLJU: Osvetleo nebo iznad Norveške, nema izveštaja o povredama i šteti!

Neobično veliki meteor u nedelju je nakratko osvetlio nebo iznad Norveške, ostavljajući za sobom spektakularan vizuelni, ali i zvučni trag.

Stručnjaci smatraju da je meteor mogao da udari u Zemlji, a da se to dogodilo mesto udara ne bi bilo daleko do glavnog grada Osla.

Nije bilo neposrednih izveštaja o povredama ili šteti.

VAŽNO:

DETALJI SUKOBA BELIVUKA I MILOŠEVIĆA ČIJI JE SNIMAK UBISTVA POTRESAO SRBIJU: Vlastimir se sam tukao protiv 10 Veljinih vojnika!

VELIKI DAN ZA ZAPADNU SRBIJU: Poleteli prvi avioni sa čuvenog „DRAŽINOG AERODROMA“

GROZNA SCENA U ODŽACIMA! PEDOFIL NAŠAO BROJ TELEFONA U KONTEJNERU – PA DEVOJČICI SLAO JEZIVE PORUKE: Pozivao ju je na intimne odnose, majka van sebe!

KORONA NE JENJAVA: Raste broj zaraženih i preminulih!

Izveštaji o munjevitom preletu meteora počeli su da stižu oko 01.00 sat posle ponoći, a na društvenim mrežama su osvanuli snimci ovog izuzetnog događaja, prenose mediji.

Norveška mreža za praćenje meteora analizirala je u nedelju video snimke i druge podatke pokušavajući da utvrdi poreklo i odredište meteora. Preliminarni podaci ukazuju da je postojala mogućnost da meteor udari u Zemlju u velikom šumovitom području Finemarka, udaljenom svega samo 60 kilometara zapadno od glavnog grada Osla, saopštila je Norveška mreža za praćenje meteora.

– Ovo je bilo ludo – rekao je izveštaču agencije Rojters Morten Bilet, koji je video i čuo meteor.

Naučnici su izračunali da se meteor kretao brzinom od 15-20 kilometara u sekundi i osvetljavao je noćno nebo pet do šest sekundi, rekao je Bilet.

On je potvrdio da se u izveštajima ne pominje da je učinjena materijalna šteta ili da je neko bio posebno uznemiren ovim događajem, kao što je to bio slučaj 2013. godine kada je meteor preleteo iznad tertitorije Rusije i eksplodirao iznad Čeljabinska.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter