Izvor: TANJUG
20.09.2022 u 13:40
0

ILON MASK PREDSTAVLJA NOVO TESLINO „ČEDO“: Robot Optimus koristan u domaćinstvu, a mogao bi da postane i PRIJATELJ!

Izvršni direktor kompanije Tesla, Ilon Mask, planira da 30. septembra predstavi prototip humanoidnih robota, Optimus.

Teslini humanoidni roboti, u početku će se koristiti u proizvodnji i logistici za dosadan i rad koji se ponavlja i da bi se na taj način rešio problem nedostatka radne snage. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Mask očekuje da bi robot mogao da se koristi u domaćinstvima, čak i da postane „prijatelj“. 

Dok se roboti široko koriste za specijalizovane poslove u fabrikama, mnoge kompanije imaju problema da stvore komercijalno isplative robote nalik ljudima, uprkos decenijskim naporima.

-Ovo je veoma, veoma izazovno tržište, jer kupujete velikog skupog robota, ali on zapravo ne može mnogo da uradi- smatra Heni Ben Amor, profesor robotike na Državnom univerzitetu u Arizoni.

Mask bi stvaranjem ovog robota proširio delatnost kojom se već bavi u razvoju samovozećih automobila, koji doduše, još nisu postali stvarnost uprkos njegovim obećanjima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter