Izvor: happyBSC
16.09.2020 u 13:05
0

ROBOT KAO POMOĆNI RADNIK Japanci izveli neverovatan test (VIDEO)

U prodavnici u Japanu je testiran robot kojim upravljaju ljudi, a čiji je zadatak da nadoknadi manjak radne snage.

Robot nazvan Model-T je razvila kompanija „Telexistence“ kojim se upravlja daljinskim upravljačima i headsetom. Razvijen je u vreme kada prodavnice u Japanu imaju problem s manjkom radne snage, a zadatak robota je da olakša punjenje frižidera i polica.

Video objavljen na YouTubeu prikazuje kako muškarac kontroliše Model-T u prodavnici „FamilyMart“ dok se on nalazi u kancelariji „Telexistence“ udaljenom oko osam kilometara.

Zahvaljujući robotu moćiće da zaposli i radnike koji ne žive blizu prodavnica, a koji će ipak moći da obavljaju posao.

– „Telexistence“ će nastaviti da unapređuje robota ako bi bio brži. Zasad može da rukuje flašama i drugim plastičnim pakovanjima, a cilj kompanije je da njegovo delovanje proširi na sendviče i druge osetljive proizvode. Cilj kompanije je da do 2022. godine ima robote u 20 prodavnica „FamilyMarta“ – piše „Engadget“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter