Izvor: happyBSC
19.12.2020 u 18:10
0

RUSI IZBUŠILI AMERE Otkiven novi hakerski napad na komapnije u SAD

„Majkrosoft“ je prijavio da je više od 40 organizacija, njegovih kupaca širom sveta, ove nedelje na meti sumnjive ruske hakerske kampanje.

Iz tehnološke kompanije su izvestili da se 80 posto tih organizacija nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, dok su ostale iz Kanade, Meksika, Belgije, Španije, Ujedinjenog Kraljevstva, Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

– Sigurno je da će broj žrtava hakera i dalje rasti i širiti se – rekao je predsednik „Majkrosofta“ Bred Smit, koji je dodao da je kompanija obavestila pogođene kompanije o ovom problemu.

U „Majkrosoftovoj“ analizi navodi se da je ruska hakerska kampanja tajno provedena kroz nezavisni softver program koji je kompanijama prodala firma za IT upravljanje pod nazivom SolarWinds.

Softver s kojim je isporučen sumnjivi ruski malware, SolarWinds Orion, ima čak 18.000 globalnih kupaca, uključujući vladine agencije, privatne kompanije i druge organizacije. „Majkrosoft“ je rekao da je napad „zahvatio mnoge glavne nacionalne prestolnice van Rusije“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter