Izvor:
23.11.2017 u 19:25
0

SPELEOLOŠKI BISER POD ZEMLJOM POSETILO 56.000 TURISTA: Resavska pećina privlači turiste u Srbiju!

Resavsku pećinu kod Despotovca, ove godine posetilo 56.000 turista, a od stranaca najviše je bilo Rusa i Kineza, od domaćih su to najčešće učenici na ekskurzijama, izjavila je direktorka tog javnog preduzeća Milica Petrović.

– Raduje činjenica da imamo i sve više individualnih gostiju – kaže Petrović te dodaje da iako je sezona završenja 1. novembra, pećina je i dalje otvorena, svaki dan, tamo su čuvari, a kada dođu veće grupe čekaju ih vodiči.

Resavska pećina je najposećenija pećina u Srbiji, prošle godine ju je posetilo 50.000 turista, a ove godine turisti su mogli da uživaju i u "Avantura parku", podignutom u zaštićenom području Spomenik prirode "Resavska pećina". Resavska pećina, za koju speleolozi tvrde da je "speleološki bišer pod zemljom", je od 2010. godine, kao Spomenik prirode, članica Međunarodne asocijacije turističkih pećina i jama i ove je godine obeležila 45 godina rada.

Za turiste je otvorena 1972. godine, a od 2.830 metara istraženog prostora, za posetioce je dostupno 800 metara.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Ružokradica

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter