Izvor: Happy BSC
08.09.2021 u 10:46
0

VELIKI BLAM FEJSBUKA: Veštačka inteligencija označila Afroamerikance kao MAJMUNE!

Fejsbuk korisnici koji su gledali novinski video u kom su se pojavljivali Afroamerikanci dobili su predlog da pogledaju još videa o primatima. Ovaj događaj je podigao veliku prašinu, pa su čelnici kompanije Facebook morali da se javno izvine. 

Fejsbuk je u izjavi medijima okarakterisao ceo događaj kao neprihvatljivu grešku i obznanio nameru firme da sprovede istragu. 

PROČITAJTE JOŠ: NOVI LG SAVITLJIVI EKRAN: Čvrst kao staklo, savitljiv kao guma!

Ovo nije prvi incident uzrokovan radom veštačke inteligencije koja je integrisana u mnoge sisteme i socijalne mreže. Pre 6 godina Guglova veštačka inteligencija je napravila sličan gaf kada je označila sliku sa Afroamerikancima kao sliku na kojoj se nalaze gorile. 

PROČITAJTE JOŠ: TIK TOK DOMINIRA: Prestigao čak i YOUTUBE!

U maju ove godine je i Tviter priznao da je njihova veštačka inteligencija pokazivala na više mesta određene rasne predrasude. Ipak, postavlja se pitanje da li u ovom slučaju treba kriviti kompaniju, mašinu koja greši ili oboje? 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter