Izvor:
02.03.2019 u 08:53
0

FILM O MUZIČKOJ IKONI: Srpsku premijeru dokumentarnog filma gledaćemo na Festu!

Dokumentarni film "Vitni" (Whitney) o muzičkoj ikoni Vitni Hjuston (1963-2012), srpsku premijeru imaće u nedelju u 11 sati pre podne na Festu.

Vitni Elizabet Hjuston, je rođena u Nju Džerziju 1963.godine. U srodstvu je bila sa nekoliko poznatih pevačica (majka Sisi Hjuston, rođaka Dajan Vorvik i kuma Arete Frenklin). Počela je da peva sa jedanaest godina u dečjem gospel horu. Nastupa je i sa majkom ali i Lui Ravlsom, Čaka Kanom i Bilom Lasvelom.

Nakon što je kratko radila kao model i glumica, Vitni je 1985. izdala svoj prvi album, "Vitni Hjuston", koji je postao najprodavaniji debi album nekog muzičara u vreme kada je objavljen. Njen drugi studijski album, "Vitni" iz 1987, postao je prvi album neke pevačice koji je debitovao na broju jedan Bilbordove liste albuma.

Vitni Hjuston je najnagrađivanija ženska muzička zvezda sa preko 400 priznanja, od čega šest "Gremi" nagrada, dve "Emi" nagrade i 30 "Bilbord" nagrada. Jedina je pevačica na svetu koja je imala sedam uzastopnih broj 1. hitova na "Bilbordovoj" listi: “Saving All My Love for You”, “How Will I Know”, “Greatest Love of All”, “I Wanna Dance with Somebody”, “Didn’t We Almost Have It All”, “So Emotional” i “Where Do Broken Hearts Go”.

Mnogi obožavaoci najviše će je pamtiti po velikim hitovima iz osamdesetih godina prošlog veka poput "I'll will always love you" i "I wanna dance with somebody".

"'Vitni' je intimni dokumentarni film, ali i lični portret pevačice i njenih bližnjih osoba, koji zalazi dublje u njen život od svih skandaloznih medijskih izveštaja tokom njenog života".

Film je režirao škotski reditelj Kevin Mekdonald.

Film "Vitni" u okviru Festa biće prikazan i od 20 časova u Domu Omladine Beograda. U redovnu bioskopsku distribuciju ulazi 7. marta.

Izvor: Blic
Foto: instagram/whitneyhouston

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter