Izvor: Kurir.rs
19.07.2023 u 15:58
0

MIRJANI KARANOVIĆ NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO: Nova dobitnica priznanja „Pavle Vuisić“

Ovogodišnja dobitnica nagrade "Pavle Vuisić" je glumica Mirjana Karanović, saopštilo je Udruženje filmskih glumaca Srbije. Priznanje za životno delo koja nosi ime proslavljenog umetnika dodeljuje se za izuzetan doprinos umetnosti glume na filmu i njemu sličnim medijima.

Zanimljivo je da je Karanovićeva upravo sa njim igrala u dva najznačajnija filma na početku karijere, koji se do naših dana svrstavaju u antologijska ostvarenja: „Petrijinom vencu“ Srđana Karanovića i „Ocu na službenom putu“ Emira Kusturice. U ovom drugom, Pavle je i igrao njenog oca.

– Igrali smo u ta dva filma, ali nemam mnogo ličnih uspomena. Bila sam jako mlada, a on nije bio baš komunikativan. Vrlo je bio zatvoren, sklanjao se od svih koje ne poznaje. Nekako i ja sam danas takva… – rekla je,između ostalog, na vest o nagradi glumica Mirjana Karanović u razgovoru za Novosti.

Po tradiciji, „Pavle Vuisić“ uručuje se na otvaranju Filmskih susreta u Nišu.

„KAD MI TOGA NE BUDE, UGINUĆU KAO BILJKA KOJU NISU ZALIVALI“: Legendarna glumica uskoro puni 94 godine, a ovo je tajna njene DUGOVEČNOSTI

Odluku o laureatu doneli su prethodni dobitnici Slavko Štimac, Ljiljana Blagojević i Voja Brajović. U konkurenciji su bile i Radmila Živković i Ljiljana Dragutinović.

„Pavle Vuisić“dodeljuje se od 1981. godine, a prvi je priznanje osvojio Dragomir Felba. Nagrada se sastoji od plakete s likom Pavla Vuisića, filmske storije i monografije o dobitniku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter