Izvor: Happy BSC Portal
28.10.2023 u 08:33
0

FONTANA DI TREVI PUNA JE NOVČICA KOJE BACAJU TURISTI: Evo gde odlazi taj novac (VIDEO)

Fontana Di Trevi u Rimu, u koju svaki turista ubaci novčić, godišnje prikupi čak 1.5 milona evra, koji se doniraju u humanitarne svrhe.

Fontana di Trevi je jedna od najposećenijih atrakcija u Rimu.

Prema legendi, ako bacite novčić levom rukom preko levog ramena u fontanu ispuniće vam se želja da se ponovo vratite u ovaj grad.

Ali, da li ste se zapitali gde odlaze svi ti novčići?

U poslednje vreme na društvenim mrežama se pojavio video u kom se vidi kako radnici rade na održavanju čuvene fontane, skupljaju novac i odnose ga u velikim kesama.

Čišćenje se odvija ponedeljkom i petkom, a počinje u osam ujutro i traje nekoliko sati. Novac koji se pokupi donira se u dobrotvorne organizacije za pomoć siromašnima i beskućnicima.

Interesantno je da se u Fontanu di Trevi svake godine baci oko 1,5 milion evra. Tako da, iako se vaša želja ne ostvari, vi činite dobro delo.

U OVOM RESTORANU GOSTI JEDU U MRAKU: Kažu da je doživljaj neverovatan (VIDEO)

Međutim, pre nekoliko godina objavljen je dokument u kom tadašnja gradonačelnica Rima Virdžinija Ragi novac želi da iskoristi za poboljšanje gradske infrastrukture.

Međutim, ona je osporila tu informaciju rekavši da će novac biti uručen humanitarnim organizacijama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter