Izvor: BCS Happy/The Sun
23.11.2023 u 13:10
0

LEKARI U ŠOKU: Pacijentu NEŠTO ŽIVO šetalo po crevima

Muškarac (63) iz Misurija šokirao je doktore tokom kolonoskopije, jer su na snimku videli da on ima nešto živo u crevima. Ne samo da je bilo živo, već se i kretalo kroz njegova creva što je, medicinski gledano, nemoguće.

Pacijent je, inače, bio na rutinskoj kontroli kako bi se na vreme otkrile bilo kakve promene. Kada su stigli do debelog creva, nastupio je muk, jer su videli živu, odraslu muvu koja se šetala kroz crevo.

– Muva je bila živa i kretala se, a to je nemoguće. Nije nam jasno kako je uspela da preživi želudačnu kiselinu! I kako je dospela tamo?! Ako je pojeo zaraženu hranu, iz larve nije mogla da se izleže muva u njegovim crevima – rekli su doktori sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Misuriju.

Ništa manje nije bio zbunjen ni pacijent. Kako je objasnio po savetu lekara 24 sata pre pregleda pio je samo vodu kako bi očistio creva. Pre toga je pojeo parče pice i malo zelene salate i nije imao nikakve simptome koji bi ukazivali na bilo kakav zdravstveni problem.

Analize su pokazale da je muva odrasla u spoljašnjim uslovima i da je na neki neobjašnjiv način završila u telu pacijenta.

Inače, u medicini jesu zabeleženi slučajevi u kojima je neko konzumirao hranu kontaminiranu jajašcima mušice. U vrlo retkim slučajevima, jaja mogu preživeti kisele uslove u gastrointestinalnom traktu i hrane se mrtvim tkivom ili hranom koju je progutao domaćin. Ovo stanje se zove crevna mijaza, a simptomi su: bolovi u stomaku, povraćanje i dijareja. Međutim, nije zabeležen slučaj da živa i odrasla jedinka na neki način iz spoljne sredine završi u čovekovim crevima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter