Izvor: kurir
04.02.2024 u 10:31
0

LJUBAVNA PRIČA DOSTOJNA FILMA: Abortirala sa 14 udala se sa 15, o svemu progovorila kad su ga LIKVIDIRALI

Kolumbijski narko-bos Pablo Eskobar imao je jednu veliku ljubav u životu, a njegova supruga pristala je da se uda za njega dok još nije ni bila punoletna.

Iako su joj roditelji branili, Marija Viktorija Henao toliko se zaljubila u Pabla te su pobegli od njene porodice i venčali se 1976. godine.

“Upoznala sam Pabla kad sam imala 12, a on 23 godine“, napisala je ona u svojim memoarima „Gospođa Eskobar: Moj život s Pablom“.

On je bio prva i jedina ljubav mog života. Udala sam se za njega u crkvi, a verovala sam da bračni zaveti moraju da se poštuju.“

Kako je pisala, Eskobar je davao sve od sebe da je zavede, kupio joj je žuti bicikl i pevao joj serenade.

“Trudio se da se osećam kao princeza, a ja sam bila uverena da je on moj princ“, rekla je Marija.

Međutim, nije sve bilo bajkovito. Sama činjenica koliko je Marija imala godina, dok je Eskobar bio odrastao muškarac, dovoljna je da ovo ne bude ljubavna priča, već priča pune jeze. I sama Marija ju je tako doživela u jednom trenutku, iako je bila očarana i zaljubljena.

Već sa 14 godina, Marija je ostala trudna. Kako je bila premlada, ona nije u potpunosti razumela šta se događa s njom, ali je Pablu, čoveku u tridesetim koji je pažljivo planirao svaki korak, sve bilo kristalno jasno, a onda ju je odmah odveo na abortus u jednu ilegalnu kliniku. Žena koja je izvela prekid trudnoće rekla je da joj radi nešto što će sprečiti da zatrudni u budućnosti.

“Osetila sam snažan bol, ali ništa nisam mogla nikome da kažem. Samo sam molila Boga da sve bude gotovo“, seća se Maria.

Uprkos traumi koju je doživela, pristala je da se uda za njega već sledeće godine.

“To je bila noć nezaboravne ljubavi koja ostaje tetovirana u mojoj koži kao jedan od najsrećnijih trenutaka u mom životu“, opisala je prvu bračnu noć.

“Osetila sam snažan bol, ali ništa nisam mogla nikome da kažem. Samo sam molila Boga da sve bude gotovo“, seća se Maria.

Uprkos traumi koju je doživela, pristala je da se uda za njega već sledeće godine.

“To je bila noć nezaboravne ljubavi koja ostaje tetovirana u mojoj koži kao jedan od najsrećnijih trenutaka u mom životu“, opisala je prvu bračnu noć.

1977. godine rodio im se sin Sebastijan, a 1989. dobili su ćerku Manuelu.

U prvim godinama braka, Marija nije tačno znala čime se njen suprug bavi. Uskoro je shvatila da se za kratko vreme u njihov dom slivaju ogromne svote novca. Ipak, želela je da uživa u bogatstvu, a Pablo ju je obasipao skupim poklonima i vodio na putovanja. Međutim, sve ju je više izjedalo poreklo novca koji im je omogućio lagodan život. Tada su počele i brojne Eskobarove afere, a u jednom trenutku čak je imao i svoj „momački stan“ u njihovom porodičnom domu i u njemu dočekivao brojne ljubavnice.

“Tračevi o preljubama bili su konstantni i, moram da priznam, bolni za mene. Sećam se da sam plakala čitave noći dok sam čekala zoru“, pisala je Marija.

Eskobarov kartel je rastao, zločini su bili sve brutalniji, a Marija više nije mogla da ignoriše njegov paralelni život. Bilo je sve izvesnije da su njegovi dani odbrojani, sve je češće bio u progonstvu, a pred sam kraj Marija i njihova deca morali su da nose povez preko očiju kad bi mu išli u posetu dok se on skrivao u „sigurnim kućama“. Strahovala je za njega, strahovala je za decu, strahovala je za svoj život. A onda joj je Eskobar 1993. rekao da s decom mora da se preseli u kuću koju štiti vlada

U decembru iste godine, Eskobar je u Medelinu ubijen od strane kolumbijske policije. Dok je svet slavio smrt najozloglašenijeg vođe narko-bande u istoriji, Marija i njena deca su u tišini oplakivala njegov odlazak. Nakon toga, uputili su se u Argentinu i promenili su imena, a ona se predstavljala kao Viktorija Henao Veljeho.

1999. godine, Marija i njen sin Huan Pablo uhapšeni su zbog sumnji o pranju novca i u pritvoru su proveli nekoliko meseci. Nakon puštanja na slobodu, Marija je tvrdila da je zatvorenica u Argentini samo zato što je Kolumbijka. Skoro dve decenije po izlasku iz pritvora, Marija je izbegavala javnost. Međutim, proteklih godina počela je da govori o svom životu s najpoznatijim narko-šefom, a njeni memoari privukli su puno pažnje.

Ona se i danas ne miri s užasnim stvarima koje je Pablo činio u godinama koje su proveli zajedno. U knjizi je rekla da oseća ogromnu tugu i stid zbog bola koji je njen muž izazvao, ne samo njihovoj porodici već celoj Kolumbiji.

U intervjuu koji je 2018. dala za W Radio, ona se javno izvinila za svoju ćutnju.

“Tražim oproštaj za ono što sam radila u mladosti“, rekla je i dodala da ona nije bila članica kartela, kao i da nije uživala u plodovima Eskobarovog „rada“, kako se to obično veruje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter