Izvor: Afera
05.09.2023 u 08:14
1

MAESTRALNA TAKTIKA ILI INCIDENT? KINESKI DRŽAVLJANI ČESTO „ZALUTAJU“ u AMERIČKE BAZE – FBI u ŠOKU!

Kineski državljani, koji se ponekad predstavljaju kao turisti, pristupili su vojnim bazama i drugim osetljivim lokacijama u SAD čak 100 puta poslednjih godina

Incident ili taktika

Prema američkim zvaničnicima ovi incidenti predstavljaju potencijalnu pretnju špijunažom, piše Vol Strit Džurnal.

Ministarstvo odbrane, FBI i druge agencije su prošle godine održale reviziju kako bi pokušale da ograniče ove incidente, koji uključuju ljude koje su zvaničnici nazvali „razbijačima kapija“ (gate crashers) zbog njihovih pokušaja — bilo slučajno ili namerno — da uđu u američke vojne baze i druge objekte bez odgovarajućeg ovlašćenja. Oni se kreću od kineskih državljana koji su pronađeni na američkom poligonu raketa u Novom Meksiku do onoga što se činilo da ronioci plivaju u mutnim vodama u blizini mesta za lansiranje raketa američke vlade na Floridi.

PUTIN NAREDIO! SU-34 NAORUŽANI „KINDŽALIMA“ osuli KIŠU SMRTI po UKRAJINCIMA – BRITANSKI ČELENDŽERI 2 GORE KAO ŠIBICA (VIDEO)

Čini se da su incidenti, koje američki zvaničnici opisuju kao oblik špijunaže, osmišljeni da testiraju bezbednosne prakse u američkim vojnim objektima i drugim saveznim lokacijama. Zvaničnici upoznati sa praksom kažu da su pojedinci tipično kineski državljani koji su prisiljeni da uđu u službu i od kojih se traži da se prijave kineskoj vladi.

Zabrinutost zbog upada u bazu dolazi usred rastućih tenzija između SAD-a i Kine, koje su porasle nakon što je kineski balon preleteo SAD ranije ove godine noseći, kako su zvaničnici rekli, opremu za nadzor. Incidenti su takođe osvetlili zabrinutost da Peking koristi netradicionalna sredstva za prikupljanje obaveštajnih podataka na tlu SAD, bilo kroz blizinu baza ili kroz komercijalnu opremu kineske proizvodnje koja bi se mogla koristiti za špijuniranje.

Zvaničnici Bele kuće i Ministarstva za unutrašnju bezbednost odbili su da komentarišu navode, a Pentagon je samo široko odgovorio na ovo pitanje. Vladini zvaničnici uputili su upite Federalnom istražnom birou, koji je rekao da neće komentarisati ovo pitanje, navodi Vol Strit Džurnal.

Kineska ambasada u Vašingtonu osporila je američko gledište o incidentima. „Relevantne tvrdnje su čisto nedobronamerne izmišljotine“, rekao je Liu Pengiu, portparol ambasade. „Pozivamo relevantne američke zvaničnike da odustanu od hladnoratovskog mentaliteta, prestanu sa neosnovanim optužbama i učine više stvari koje doprinose jačanju međusobnog poverenja između dve zemlje i prijateljstva između dva naroda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MAESTRALNA TAKTIKA ILI INCIDENT? KINESKI DRŽAVLJANI ČESTO „ZALUTAJU“ u AMERIČKE BAZE – FBI u ŠOKU!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter