Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
05.01.2024 u 10:55
0

OSTRVO KAO IZ BAJKE KRIJE JEZIVU TAJNU: Ljudi uživaju na tropskim plažama, a pod vodom (FOTO)

Laguna Čuk, poznata i kao atol Truk, nalazi se u Tihom okeanu, a pripada saveznim državama Mikronezije.

Laguna Čuk, poznata i kao atol Truk, nalazi se u Tihom okeanu, a pripada saveznim državama Mikronezije. Danas je izuzetno popularna među turistima, prvenstveno roniocima i fotografima koji žele da istraže podvodno groblje. Morsko dno ispunjeno je čeličnim olupinama, stvarima nastradalih vojnika i ljudskim kostima.

Posmatrana iz vazduha, laguna Čuk izgleda kao tropski raj. Koralni greben okružen je peščanim plažama i prelepim tirkiznim morem. Ipak, ako zaronite ispod površine pronaći ćete jednu od najvećih ratnih grobnica na svetu.

Pixabay

Na ovom mestu potopljeno je desetine brodova, uništeno stotine aviona, a živote je izgubilo 4.500 ljudi. Krvava bitka, poznatija kao operacija “Hejlston”, odigrala se početkom 1944. godine kada je američka mornarica udarila na japansku vojsku.

Znatiželjnici mogu da istražuju spoljašnjost, ali i unutrašnjost potopljenih brodova. Područje je zaštićeno zakonom, pa je bilo kakva manipulacija strogo kažnjiva. Idilična laguna Čuk ne izgleda kao poprište ogromne bitke, ali pogled na morsko dno kazuje drugačije.

Tamo većinom leže japanski brodovi, ali ima i američkih. Ostaci borbenih aviona odavno su prekriveni algama i morskom travom, a postoje brojni predmeti koji odolevaju vremenu i slanoj vodi.

OTKRILA SAM JEZIV BUNKER U KUĆI MOJE BAKE: Ima dosta čudnih predmeta (VIDEO)

Tako možete videti savršeno očuvani porculanski pribor koji leži nekoliko centimetara od ljudske lobanje, unutrašnjost kupatila iz broda, staro ronilačko odelo, gomilu mina, pakovanja hrane i alkohola, lične stvari vojnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter