Izvor: Novosti
08.10.2021 u 17:03
0

OTVOREN FESTIVAL POEZIJE I KNJIGE: „Trgni se! Poezija!“

Međunarodni I Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“ otvoren je do 10. oktobra u Beogradu, pod sloganom „Srce moje, neko kuca“ po stihu pesnika Milutina Petrovića, kome će biti priređen omaž povodom osamdeset godina od rođenja pesnika. Na festivalu će učestvovati preko četrdeset pesnika, prevodilaca i umetnika iz više od petnaest zemalja.

PROČITAJTE JOŠ: Prva izjava pisca Abdulrazaka Gurne nakon Nobelove nagrade

Kao i prethodnih godina, programi festivala će obuhvatiti čitanje poezije stranih i domaćih autora, razgovore sa pesnicima i prevodiocima, promocije novih knjiga, poeziju za srednjoškolce i studente, a održaće se u prostorima Narodne biblioteke Srbije, Kulturnom centru Grad, Filološkom fakultetu i Filološkoj gimnaziji.

Beogradski festival poezije i knjige „Trgni se! Poezija!“ osnovan je 2007. godine s namerom da se afirmiše savremena poezije u Srbiji i približi najširoj publici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter