3°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti

Muzej otvara vrata na Svetski dan turizma

Narodni muzej u Leskovcu u ponedeljak i utorak, 27. i 28. septembra, otvara svoja vrata za sve posetioce, a njegovi sadržaji biće besplatni i to povodom obeležavanja Svetskog dana turizma.

PROČITAJTE JOŠ: U PANČEVU: Sedmi Nova festival posvećen savremenom strip stvaralaštvu

Na ovaj način leskovački muzej podržava akciju nadležnog ministarstva, a zainteresovanima predstavlja stalnu postavku „Vremeplov leskovačkog kraja“ u okviru koje je i mnoštvo digitalnog sadržaja poput virtuelne realnosti i oblačenja, dok uz pomoć mobilne aplikacije posetioci mogu putovati kroz vreme i prošetati ulicama starog Leskovca u društvu svojih predaka.

U pomenutim danima biće otvorena i postavka u Gradskoj kući i Tekstilnom muzeju u Strojkovcu, kao i arheološki lokalitet Caričin grad. To je mesto gde je, prema pretpostavkama, rođen poslednji rimski car Justinijan, pa je u tu čast u VI veku podigao velelepnu „Justinijana Primu“ koja predstavlja svojevrsni primerak arhitekture tog doba.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Posetioci mogu da obiđu ove lokacije u pratnji vodiča, ali i uz pomoć mobilne aplikacije „Cultural Places“. Ona omogućava samostalnu posetu uz višejezični audio-vodič.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad