Izvor:
26.11.2017 u 22:12
0

MAGIČNO DELUJE NA KOŽU: Ovaj jesenji plod savršen je za podmalđivanje!

Cvekla je izuzetno zdrava i hranljiva namirnica. A sada vam otkrivamo i da je vrlo zgodna kao vaš neizostavni jesenji saveznik lepote.

Tonik od cvekle za podmlađivanje

Sveže ceđen sok od cvekle sadrži nutrijente koji magično deluju na kožu. Deluje protivupalno, pa sprečava pojavu akni i bubuljica, a odličan je i za hidrataciju. Preporučuje se da uveče natopite lice očišćeno od šminke sveže ceđenim sokom i isperete nakon dva minuta mlakom vodom.

Koža

Sok od cvekle sadrži nutrijente, koji deluju magično na kožu, zato bi trebalo da ga pijete redovno. I to ne onaj iz tetrapaka, već sveže isceđen sok od cvekle eventualno razblažen sa malo vode ili čistim sokom od jabuke. Cvekla sprečava pojavu akni i bubuljica, ali, naravno, treba paziti i na ishranu i njegu kože spolja. Ako koristite cveklu kao masku za lice dobićete i blago ružičasto rumenilo na licu. Pomešajte po jednu kašiku soka od šargarepe i soka od cvekle i nanesite na lice uz pomoć vate. Ostavite da deluje 10 minuta i operite. Sok od cvekle možete dodati i u masku od gline da biste uklonili fleke sa lica i tamne tačkice.

Kosa

Sok od cvekle bogat je proteinima, kalijumom, fosforom, kalcijumom i vitaminima B i C – svi oni poboljšavaju cirkulaciju vlasišta i pospešuju rast kose. Sa njim možete rešiti problem peruti, suve ili masne kose. Ako ga pomešate sa sirćetom (recimo pola-pola) i sa tim isperete kosu očistićete vlasište, ukloniti perut, pa čak i zalečiti psorijazu.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter