Izvor: krilasevera.rs
20.07.2021 u 14:24
0

NEGUJTE SE ADEKTNO: Vašoj koži je preko leta potrebna HITNA POMOĆ!

Jedno od najaktuelnijih pitanja u domenu lepote i zdravlja tokom letnjih meseci je pitanje adekvatne nege kože. Iako je blistav preplanuli ten jedna od asocijacija na leto, činjenica je da je ovaj period godine zaista izazovan za kožu lica i tela i da su adekvatna zaštita od spoljašnjih uticaja i redovna prilagođena nega neophodni. U tekstu koji sledi pročitajte više o načinima zaštite zdravlja, a samim time i lepote svoje kože tokom letnjih meseci.

VAŽNO

HAOS NA VRAČARU SE NASTAVLJA: Još jedan deo zgrade se srušio!

SAMO U DJS NOVI JEZIVI DETALJI UBISTAVA KLANA VELJE NEVOLJE! Relaksirano snimali ubistva skaj telefonima ubeđeni da nikada neće biti otkriveni!

DAČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Sa vodećom strankom delimo iste ciljeve!“

SAMO „NA PRAVOM MESTU“ HAPPY TV: Biljana Aleksić, supruga Mike Aleksića prvi put u javnosti o njegovom hapšenju i optužbama! Četvrtak 20.50

Krema za sunčanje

Nije novost da je prilikom izlaganja kože UV zracima nužno koristiti kremu za sunčanje. S druge strane, kreme koje služe ovoj svrsi je potrebno koristiti pravilno. Pravilna upotreba kreme za sunčanje podrazumeva obnavljanje na svaka dva sata tokom izlaganja spoljašnjim uticajima, a budući da neko vreme nakon nanošenja gubi na efikasnosti, dovoljno je naneti je deset minuta pre izlaska iz kuće, jer se nakon tog perioda potpuno stabilizuje i dostiže maksimum zaštite. Prilikom upotrebe preparata sa zaštitnim faktorom, nemojte izostavljati određena područja, jer od doze u kojoj se upotrebljavaju umnogome zavisi njihova efikasnost. Nemojte se zamarati mišlju da upotreba ovih proizvoda može usporiti ili dovesti do izostajanja efekta preplanulosti. Kreme sa zaštitnim faktorom zapravo samo preventuju opekotine i crvenilo, a svakako ćete postići lep i taman letnji ten.

Sunce i mladeži

Kada je u pitanju sunčanje, naročitu pažnju je važno obratiti na mladeže. Pregled mladeža, neovisno o vremenskim uslovima, bi trebalo da bude uključen u redovan godišnji sistematski pregled svakoga od nas, budući da gotovo da nema osobe koja nakon tridesete godine života nema između 10 i 40 mladeža na svome telu. U većini slučajeva mladeži su bezopasni, ali svaka promena na koži bi trebalo da bude ispraćena od strane stručnjaka. Ukoliko ste svetle puti i lako izgorite prilikom sunčanja, dodatno se interesujte u vezi sa prevencijom eventualnih oboljenja u ovom domenu. Čak i ukoliko nema naznaka da su mladeži opasni po zdravlje,

Danas je moguće zakazati uklanjanje mladeža procedurama poput metode radiotalasa, koja je bezbolna i daje brze rezultate. Prilikom izlaganja mladeža UV zracima u osnovi je ključ umerenost i adekvatna zaštita, dok su podrška i saveti lekara potrebni jednom godišnje ili češće, ukoliko smatramo da za to postoji razlog.

PROČITAJTE JOŠ

VESIĆ: „Beogradjani USPELI smo, vakcinisana 750.321 osoba“

ĐERLEK: Vakcinisano 250 dece i 2.700 tinejdžera, nevakcinisanima koji imaju hronične bolesti, delta soj može da napravi ozbiljan problem

Konkretni dokazi, optužbe i svedoci protiv Tačija na suđenju u oktobru

UHAPŠEN ŠIJANOV SIN: Napao mladića(34)

Hidriranje i vitamin C

Pored toga što je unošenje dovoljne količine tečnosti svakako preporuka tokom čitave godine, tokom letnjih vrućina organizam ima veće zahteve na ovom planu i potrudite se da pojačate unos nezaslađenih osvežavajućih napitaka. Ovo u velikoj meri doprinosi i zdravlju kože, a preporuka je i uključivanje vitamina C, koji stimuliše stvaranje kolagena i štiti kožu od slobodnih radikala iz spoljašnje sredine. U cilju održavanja svoje kože hidriranom u toku perioda visokih temperatura, koristite hidrirajuća ulja, sprejeve ili serume, kao i lagane emulzije koje će održati površinski sloj kože dovoljno vlažnim.

Dnevna rutina

U toku letnjih meseci je iz dnevne rutine potrebno isključiti sastojske poput retinola i alfa-hidroksi kiselina, budući da oni kožu čine osetljivijom na sunčeve zrake. U ovom periodu je potrebno koristiti laganije formulacije u obliku mleka i pena za čišćenje, koje neće stvarati osećaj težine na koži. Prilikom izbora preparata koje ćemo koristiti u okviru svoje obavezne jutarnje i večernje rutine nege kože, potrebno je pre svega uzeti u obzir tip i trenutno stanje kože. Ukoliko niste sigurni u vezi sa izborom preparata koji će odgovarati vašem tipu kože u toku letnjih meseci, posavetujete se sa dermatologom. Leto je period godine koji većina nas željno iščekuje, planirajući slobodno vreme na otvorenom, kupanje i sunčanje, eventualna putovanja i odmore. Ne biste li u potpunosti uživali u blagodetima toplih meseci i doprineli subjektivnom lepom osećaju u vezi sa svojim izgledom, posvetite pažnju održavanju zdravlja svoje kože, koja je u toku leta najviše izložena spoljašnjim uticajima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter