Izvor: ALO
19.07.2021 u 12:45
0

SAVETI ZA SUNČANJE: Kako da ne pocrvenite?

Ove godine smo odlučili da se detaljno pozabavimo temom pravilnog sunčanja, jer ne bismo voleli da izgorimo, a zatim se ljuštimo i izgledamo kao hodajući „rak“.

Leto je sjajno vreme za sunčanje i opuštanje na plaži čini da zaboravite na sve vaše brige. Ali, mnogi ljudi takođe zaboravljaju na najvažniju stvar – zaštitu kože. Dakle, tako često vidimo ljude sa kožom bolno crvene boje, a samo nekolicina se može pohvaliti lepo preplanulom kožom. Da biste dobili taman tan, a izbegli „spaljivanje“ kože na suncu trebalo bi slediti nekoliko jednostavnih pravila.

Pravilo broj 1

VAŽNO

PREMIJERKA SRBIJE I DANAS I SUTRA GOSTUJE U SAD: Očekuju se nove investicije!

VAŽNO: Isključenja struje danas!

NASTAVAK DIJALOGA U BRISELU:Vučić i Kurti sa Boreljom i Lajčakom!

VESIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU NA TV HAPPY: Oduzeti licence svima koji su krivi za urušene zgrade na Vračaru!

Nikada se ne izlažite suncu dok ne zaštitite kožu posebnim kremama za sunčanje. Sada na tržištu postoji mnogo inovativnih proizvoda koji sadrže ne samo SPF od UV zraka A i B, već i infracrvene i čak vidljivi spektar sunčevog zračenja. Oni štite kožu od negativnih efekata sunca. Gustina kreme za sunčanje može u velikoj meri da odredi ne samo njene osobine, već i da govori o njenom sastavu. Na primer, što je gušći agens, više fizičkih zaštitnih filtera (titanov dioksid, cink oksid) se dodaju u njega, što je krema laganija, to je više hemikalija. Ulje takođe ima mesto u vašoj kozmetičkoj torbi. Vlaži kožu dobro, štiti je od isušivanja i daje prekrasan sjaj. Ali, nažalost, ne može zaštititi kožu od štetnih efekata UV zračenja. Zato bi trebalo da koriste ulja tak kada koža stekne bronzanu boji.

PROČITAJTE JOŠ

AUSTRALIJA PRODUŽAVA LOKDAUN: Borba da se zaustavi širenje virusa delta soja!

„RAZUMEM ZAŠTO ŽENE TRPE NASILJE“: Maju Marijanu tukao muž, ona otkrila zbog čega mnoge o tome ćute!

ISPROBAJTE OVAJ KOLAČ: Mekano testo sa sočnim prelivom ostaviće vas bez daha!

PROČITAJTE PAŽLJIVO SAVETE KOZMETOLOGA! Kako da se pravilno sunčate, a da ne naškodite koži!

Pravilo broj 2

Ne budite lenji i ne nanosite kremu za sunčanje 15-20 minuta pre nego što izađete napolje, već posle svakog plivanja.

Pravilo broj 3

Obratite pažnju na režim sunčanja i u periodu najveće sunčeve aktivnosti (od 11 do 16 sati) izbegavajte da boravite na suncu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter