Izvor: BSC HAPPY/SPORTAL
26.01.2024 u 01:39
0

„NOVAK JE BOLJI SADA NEGO PRE 10 GODINA“ Vilander uporedio Đokovićevu DOMINACIJU sa odlaskom na Mesec!

Novaka Đokovića od tenisa može da odvoji samo nešto u čemu će pronaći više smisla, smatra bivši prvi teniser sveta Mats Vilander.

Vilander misli da bi porazi mogli da poljuljaju Đokovića, koji je naviknut na pobede, ali da će ključan biti trenutak kada shvati da više ne uživa na isti način u tenisu.

– Novak će se povući kada ne bude osećao da to što radi ima više smisla. Mislim da nikada neće izgubiti taj osećaj radosti igranja ispred 15.000 ljudi. Uvek će uživati jer je on veliki ratnik. Ipak, ako bude počeo da pomalo gubi, to može da bude jako značajno. Tako je to tim velikim igračima. Ipak to nije razlog što igraju. Čine to da bi se takmičili i izazivali sebe. To počinje buđenjem ujutro i kretanjem na posao. Kada to ne bude više zabavno, Novak će se povući – rekao je.

Pojasnio je dalje da ne očekuje da se to dogodi uskoro.

MEČ KOJI ČEKA CELA PLANETA: Novak i Siner na teren izlaze u 4:30, a jedna vest ih je obradovala

– Mislim da to nije ni blizu da bude u narednih godinu ili dve. Iskreno, mislim da je to verovatno negde za četiri ili pet godina. I tu je da bi ostatku sveta to i dokazao. To je kao kada smo leteli na Mesec. Verovatno je mislio, „ovde radim nešto za čovečanstvo“ ali radi i za sebe, a to je da shvatimo da 40 godine nije 40 kako mi to vidimo, već onako kako je to u njegovim očima. Četrdeset je samo broj. U stvari, mislim da je sada bolji nego kao broj jedan pre deset godina – poručio je Mats.

Svaki segment njegove igre smatra da je na nivou najboljeg ikada.

– Ne igra više protiv kalibra igrača kao što su nekad bili NadalFederer Mari, a to je navikao. Mislim da je stvarno bolji, mnogo bolji na travi i na šljaci. Je li to previše predvidljivo? Voleo bih da vidim nova lica, volim da ih ima. Istovremeno, sada kada je Novak sve doveo do nivoa da je najbolji svih vremena, moramo da cenimo to što verovatno vodi igru na viši nivo, što je dobro za sve.

To što je Srbin toliko dominantan učinilo je tenis predvidljivim.

– Teško je za ostale igrače jer je on taj koji je iskoračio, pomalo je ispred svih. I onda je došao Alkaras, iskoračio. On može da izazove Novaka u najvećim mečevima. Ali da li je to predvidljivo? U ovom trenutku jeste, veoma. Najveći svih vremena, to nikad neću reći za igrača. On je najbolji svih vremena i diže igru na viši nivo, ne samo onim što čini na terenu. Mislim da zato počinjemo da cenimo Novaka u smislu kako nismo Federera i Nadala dok su bili tu, jer oni su bili prvi, a Novak je došao i poremetio im mir. Svi su želeli da vide Federera i Nadala, a on je došao do nivoa da ih pretekne. Bez njih, on ne bi bio tu gde jeste. Moramo to da cenimo. On je samo taj visok nivo, ali to neće trajati večno – zaključio je Vilander.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter