Izvor: TELEGRAF
09.10.2023 u 20:03
0

ČESTITAO PUTINU ROĐENDAN: Srpski trener u Estoniji dobio otkaz zbog objave na Fejsbuku

Srpski futsal trener, Vladimir Jovanović dobio je otkaz u Estoniji zbog toga što je pre dva dana na svom Fejsbuk profilu objavio rođendansku čestitku predsedniku Rusije, Vladimiru Putinu.

On je bio trener trostrukog prvaka Estonije, ekipe Vimsija, ali je napravio neoprostiv kiks za tamošnju javnost u jeku dešavanja na granici Ukrajine i Rusije.

Iako je već imao potpisan ugovor za narednu sezonu, Jovanović je zbog ovog gesta momentalno dobio otkaz u Vimsiju, a to mu je rekao i predsednik kluba Andrej Golovin.

VELIKI USPEH: Angelina Topić u užem izboru za najbolju mladu atletičarku Evrope

 Završili smo saradnju zato što se trener neprihvatljivo ponašao na društvenim mrežama – izjavio je Golovin za estonske medije.

Post koji je napravio čitavu zbrku objavljen je 7. oktobra. Uz Putinovu sliku, Jovanović je čestitao rođendan predsedniku Rusije.

– Imenjače, dugo poživeo! Srbi i Rusi braća zauvek – bio je post koji je zasmetao tamošnjoj javnosti, a vrlo brzo je i uklonjen sa profila.

Prekasno, jer su tragovi ostali u vidu printskrina koji su napravili estonski mediji.

– Ne možemo da dopustimo sebi da se naš glavni trener tako ponaša dok traje rat. Jovanović je rekao da razume odluku kluba. Rekao nam je da taj post na fejsbuku nije imao političku konotaciju. Znamo da su Srbi prijateljski nastrojeni prema našim istočnim komšijama, pa nije očekivao da će njegova čestitka naići na tako oštre reakcije – objasnio je Golovin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter