Izvor: RTS
05.02.2024 u 07:32
0

DENVER GAZI, JUNAK ODLUKE NIKOLA JOKIĆ: Nagetsi drugi put u tri dana bolji od Portlanda

Košarkaši Denvera pobedili su ekipu Portlanda rezultatom 112:103 u NBA ligi. Srpski centar Nikola Jokić doprineo je trijumfu Nagetsa sa 29 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Drugi put u svega tri dana Nagetsi su savladali Portland i nastavili pohod ka prvom mestu u Zapadnoj konferenciji NBA lige, od kojeg ih još uvek dele Oklahoma, Minesota i Los Anđeles Klipersi

KAO PROTIV DECE DA IGRA: Finta Jokića posle koje rivali nisu znali gde se nalaze (VIDEO)

Za razliku od prethodnog duela, jedan od najgorih timova Zapada pokazao je zube aktuelnim šampionima. Trejblejzersi su vodili skoro 36 minuta, imali su početkom drugog kvartala i najvećih plus 14, ali je Denver krajem treće četvrtine prvi put preuzeo vođstvo i nije ga ispustio do poslednjeg zvuka sirene.

Srpski košarkaš Nikola Jokić bio je na prepoznatljivom nivou – predvodio je pobednički tim sa 29 poena, uhvatio je osam lopti i podelio sedam asistencija.

Somborac je iz igre pogodio 12 šuteva iz 20 pokušaja (1/3 za tri poena), a promašio je jedno slobodno bacanje – 4/5. Upisao je u statistiku i dve ukradene lopte.

Džamal Mari je zabeležio dabl-dabl učinak sa 21 poenom i 10 asistencija. Bio je na 50 odsto šuta iz igre (8/16). Dobar doprinos sa klupe dao je Pejton Votson sa 12 poena, koliko su ubacili i Majkl Porter i Aron Gordon. Dvocifreni sa 11 poena bio je i Kentavijus Koldvel-Poup.

Među igračima Portlanda, raspucan je bio Deandre Ejton sa 27 poenom, kao i Anferni Simons sa 26. Dvocifren učinak imao je još samo Tumani Kamara – 10 poena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter