Izvor: Sportal.rs
16.05.2023 u 18:16
0

DŽAJIĆ I ŠURBATOVIĆ u UEFA kod Čeferina: Pet krucijalnih projekata za srpski fudbal

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije, predsednik Dragan Džajić i generalni sekretar Jovan Šurbatović, na poziv predsednika UEFA Aleksandera Čeferina bili su u utorak u službenoj poseti u Nionu i tom prilikom razgovarali sa prvim čovekom evropske kuće fudbala i njegovim najbližim saradnikom Zoranom Lakovićem.

Džajić i Šurbatović upoznali su predsednika Čeferina sa strateškim ciljevima naše organizacije u naredne četiri godine, koji se pre svega odnose na zajednička ulaganja u infrastrukuturu i travnate podloge, izgradnju administrativne zgrade, osnivanje Akademije FSS i mogućnosti da Srbija bude domaćin jednog od završnih turnira Evropskog prvenstva u mlađim uzrasnim kategorijama.

Na sastanku je bilo reči o potencijalnoj kandidaturi Srbije za domaćina U-21 prvenstva Evrope 2027. godine, a konstatovano je da izgradnjom Nacionalnog stadiona od 50.000 mesta stičemo realne šanse za organizaciju finalne utakmice Lige Evrope ili Lige konferencija.

PAKLENA ATMOSFERA NA MARAKANI: Zvezdin stadion u vrhu liste najbučnijih

Predsednik Čeferin je još jednom pohvalio napore Fudbalskog saveza Srbije koji uz svesrdnu podršku Vlade Republike Srbije na pravi način koristi sredstva UEFA namenjena razvoju infrastrukture i stvaranju lepše slike na fudbalskim terenima širom zemlje. Potvrđeno je još jednom da će 4. oktobra 2023. godine Beograd biti domaćin HET-TRIK Komiteta UEFA, a gotovo je izvesno da će se jedan od narednih seminara Sudijske organizacije UEFA takođe održati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Jedna od tema na sastanku čelnika FSS i predsednika UEFA, bila je i potencijalna kandidatura Beograda za organizaciju UEFA Kongresa u narednim godinama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter