Izvor: Alo.rs
23.11.2020 u 07:36
0

GOLMAN DINAMA REŠIO DILEMU: Progovorio ekskluzivno o aferi koja potresa srpski fudbal (FOTO)

Podiglo se mnogo prašine zbog gola na meču Zemun – Dinamo Vranje.

Nema mira u fudbalskom Vranju, naročito za golmane. Posle Uroša Đurića, koga je 2018. godine trener Dragan Recko Antić optužio da je prodao utakmicu protiv Partizana, na tapetu se našao i Miroslav Orlić (27) zbog greške na utakmici u Zemunu. Ispostavilo se da je to samo početak ujdurme. 

Na sportske probleme nadovezali su se i privatni. FK Dinamo Vranje oglasio se saopštenjem u kojem se kaže da je golman Orlić suspendovan i oteran iz kluba „iz razloga poznatih javnosti“, ali da ima i dodatnih, vezanih za kriminal, koji ga kompromituju i za koje se nije znalo.

– Na sve načine pokušavaju da me blate, sada i van terena – kaže ekskluzivno za medije 

Pobegao je sa gola!

Rečit je bio i trener Dinama Antić.

– Orlić je bio prinudno rešenje. Nije tražio puno, ali je zato mnogo dao – protivnicima! Imao je bezbroj neuobičajenih kikseva, u Zemunu je bio direktan krivac za drugi i treći gol, pa je pobegao sa terena. Nemoguće je da je to uradio slučajno, namera je očigledno postojala. Prijavili smo nadležnima da istraže sve okolnosti, ukoliko je učestvovao u prljavim radnjama. Dinamo je bez mrlja i nećemo da dozvolimo da neko prodaje i namešta utakmice. Klub ga je suspendovao, najavio istragu i traženje odštete – kaže Antić. No, to nije kraj ove priče. – Nemamo sreće sa golmanima. Kao klub smo nemoćni, jer je očigledno da postoje igrači bez moralnih načela i obraza – zaključio je Antić.

OVO JE BIO POGLAVAR SPC

DA SE NAJEŽIŠ! Kada je posetio Kosovo, patrijarh Irinej je jedini put snimljen sa SUZAMA U OČIMA

NA ČELU SPC JE BIO 10 GODINA, ZVALI SU GA POMIRITELJ: Ovo je ŽIVOTNA PRIČA patrijarha Irineja

OSTAĆE UPAMĆEN: Patrijarh Irinej je bio pravi ujedinitelj i slab na tešku sudbinu naroda

ŽIVOTOPIS PATRIJARHA IRINEJA: Rodio se kao Miroslav, evo kad je prelomio da se zamonaši

Šta je posredi?

– Tvrde da sam tražio potvrdu o obavezama u Dinamu kako bih odložio suđenje u Austriji, ali su me optužili za kriminalne radnje. Navodno se u klub javila izvesna žena, pa su iskonstruisali čitavu priču po kojoj sam kriminalac, a Antić je dodao i da sam kockar!

A šta je istina?

– Imam potvrdu od suda da su meni ukradena kola 2. februara u Salcburgu, a ne da sam ja učestvovao u nečasnim radnjama. Reč je o automobilu moje nepokretne babe, koji sam vozio na punomoć. Kradljivac je automobil preprodao izvesnoj Tamari Stanić koja je zvala u Vranje. Mislim da je u talu sa lopovom koji je već u zatvoru. Ukrao je 6-7 automobila. Čovek je Amir Tahirović, poreklom iz Bosne, a pao je prilikom nedavne krađe „poršea kajena“ i tako je počelo da se odmotava klupko – pojasnio je Orlić.

Kako je nastao problem?

– Falsifikovao je potpis moje babe prilikom prodaje automobila i rekao je da je vlasnik baba njegove žene.

Sa Antićem na poligraf

Sukob sa Antićem u Zemunu je samo kulminirao?

– Nisam jedini koji je na udaru. Antić se prema svakom fudbaleru tako ponaša. Psuje, vređa, proziva… Momci su pod velikim pritiskom i u strahu od greške. Lično sam čist i ponavljam, spreman sam da sa Antićem idem na poligraf pa da vidimo ko laže – odlučan je Orlić.

Orlićeve muke u Srbiji, a branio je u Austriji, BiH, Rumuniji, na Kipru i u Crnoj Gori, počele su neobičnim autogolom (nespretno bacio loptu u svoju mrežu protiv Železničara u pobedi 3:1), a kulminirale su na utakmici u Zemunu. Ispustio je loptu, posle čega je domaća ekipa postigla gol za konačnih 3:2. Usledila je svađa sa trenerom Antićem i u 72. minutu Orlić je demonstrativno napustio gol!

Zašto ste to uradili?

– Na mom mestu svako bi tako reagovao. Ako pogledate snimak i čujete salve uvreda na moj račun, spominjanje majke… biće vam sve jasno – kaže Orlić koji je u rodnom Salcburgu, gde pokušava da nađe mir.

Kako je reagovala porodica?

– Svi nas znaju kao poštene i radne ljude. Nemamo nikakve mrlje. Imam još dva brata i sestre, stariji brat Stevan bio je šampion Srbije u karateu, puno ljudi nas poznaje u Moroviću i Beogradu, odakle su mi poreklom roditelji. Svima su teško pale neosnovane prozivke – setan je Orlić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter