Izvor: Novosti.rs
13.05.2023 u 19:34
0

KALUĐEROVIĆ ČOVEK ODLUKE: OFK Beograd sa igračem manje prestigao Zemun na čelu Srpske lige!

Buran meč na stadionu u Gornjoj Varoši okončan trijumfom Romantičara.

Fudbaleri OFK Beograda pobedili su Zemun minimalnim rezultatom i tako ih pretekli na čelu tabele Srpske lige Beograd.

Veliki derbi 27. kola nije mogao da protekne bez tenzije, od uvodnih minuta i prepucavanja navijača, pa sve do dešavanja na samom terenu.

Gužve na prilazima stadionu garantovale su sjajan ambijent, i zaista je tako bilo. Koreografija domaćih navijača preko dve tribine na samom početku razgalila je sve igrače i od samog početka ekipe su igrale u relativno brzom ritmu za ovaj nivo takmičenja.

OFK je bolje otvorio susret, napadao konstantno u prvih 20-30 minuta i defintivno je defanziva Zemuna bila na mukama. Prva prava prilika za Romantičare viđena je u devetom minutu. Lopta je u kaznenom prostoru došla do Minića, međutim nekadašnji kapiten Teleoptika je za „dlaku“ gađao pored stative. Uspeo je Zemun donekle da seoslobodi i u 16. minutu jalovo pripreti preko Svetličića, da bi koji napad kasnije najbolju šansu propustio Ademi. Najpre je Stanković odbranio udarac, a onda je Ademi iskosa pokušao da pogodi praznu mrežu, ali je lopta završila samo u spoljašnjem delu.

Najviše uzbuđenja za gledaoce igrači su priredili sredinom prvog poluvremena. Trenutak odluke dogodio se u 28. minutu – Kaluđerović je dobro pratio napad svog tima, lopta se nakon prekida i udarca odbila od golmana Davidovića, a fudbaler koji je poznat po tome što je promenio više od 20 klubova u karijeri postigao je vodeći gol.

Već u 32. novi šok, ali ovog puta za goste. Lazović je prihvatio dugu loptu, pored njega našao se Mimović koji ga je i oborio, a najbolji srpski sudija Srđan Jovanović pokazao je drugi žuti i automatski crveni karton. Dugo su trajali prigovori, najžustriji je bio Smiljanić, međutim odluka nije mogla bitti promenjena. 

Do isteka prvih 45 i kusur minuta Zemunci su pokušavali iz ne toliko izglednih pozicija, a jedino ćemo pomenuti udarac Svetličića u samom finišu.

Drugi deo susreta započet je bakljadama u sektorima sa najvatrenijim navijačima, ali to je možda bio i glavni „hajlajt“ do kraja.

Zemun je dominriao u posedu, konstantno su kružili na nekih 30-ak metara od gola Stankovića, ali odbrana Romantičara bila je perfektna. Tek u pojedinim trenucima igrači do ovog susreta prvoplasiranog tima uspevali su da priprete. Sijaset izblokiranih i nepreciznih šuteva nisu mogli da ugroze mrežu protivnika. Jedinu pravu priliku nije iskoristio rezervista Dakić u 61. minutu, kada je zamahnuo glavom, međutim potrebe za intervencijom nije bilo.

Ponovo su pristalice privukle pažnju sredinom ovog dela susreta serijom transparenata i brojnim prepucavanjima.

Poslednji pritisak u nadoknadi vremena nije urodio plodom, pa je OFK Beograd na Karaburmu vratio ceo plen.

Romantičari na prvom mestu Srpske lige Beograd nemaju bodovnu prednost u odnosu na Zemun (po 58 bodova). Ono što je ključno jeste bolja gol-razlika i skor u međusobnim duelima.
Do kraja sezone ostala su tri kola u kojima je Zemunu potreban kiks rivala uz njihov maksimalan učinak. U suprotnom OFK-a će posle šest dugih godina obezbediti povratak u Prvu ligu Srbije.

„VEČITI“ NA TERENU I OVOG VIKENDA Zvezda dočekuje Vojvodinu, Partizan će ugostiti Radnički iz Kragujevca

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter