Izvor: BSC HAPPY
22.03.2023 u 09:56
0

NEVEROVATNA ODLUKA UEFA! Mađarima dozvoljeno da koriste zastavu „Velike Mađarske“

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) odobrila je zahtev Fudbalskog saveza Mađarske da se zastava takozvane "Velike Mađarske" ne tretira kao politički simbol!

Mađari su posle nekoliko pokušaja uspeli u svojim namerama, pa prilikom isticanja pomenute zastave neće snositi sankcije od strane UEFA. Kako se ističe „ne radi se o bilo kakvom rasizmu niti pretenzijama na tuđe teritorije, nego o veličanju i poštovanju države koja je nekada postojala“.

To znači da će ova zastava i simboli moći da se pojavljuju na utakmicama reprezentacije Mađarske, navijači će bez problema moći da ih nose na tribinama, pa ćemo je verovatno videti i na meču sa Srbijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 

Mađarska je u grupi sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, na „Marakani“ će gostovati 7. septembra i tada će imati pravo da razviju zastavu s proširenom teritorijom, u čijim je granicama i Vojvodina. U pitanju je mapa Velike Ugarske, a pored delova Srbije obuhvata i delove Slovenije, Hrvatske, Austrije, Slovačke, Rumunije i Ukrajine. Ovi narodi su 1918. godine iskoristili pravo na samoopredeljenje i proglasili svoju nezavisnost ili ujedinjenje u zajedničku državu sa ostalim pripadnicima sopstvenog naroda, što je potvrđeno Trijanonskim ugovorom iz 1920. godine.

– MLSZ je zatražio jasnu odluku od UEFA i FARE u vezi sa dozvolim za prikazivanje istorijskog simbola. Prihvatajući naše argumente, ove dve organizacije su priznale da nema rasističkog ponašanja. Međutim, to se ne odnosi na dodatne simbole i natpise, kao i pesme navijača – stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Mađarske.

Mađarski premijer Viktor Orban pre nekoliko meseci pojavio se na fudbalskoj utakmici između Mađarske i Grčke sa šalom u bojama nacionalne zastave sa mapom Mađarske u granicama pre 1920. godine. Orban je nosio crveno-belo-zeleni navijački šal sa mapom takozvane Velike Mađarske zemlje u granicama pre Trijanonskog sporazuma iz 1920. godine, zbog koga je Mađarska izgubila 72 odsto svog teritorije.

 

PROZIVAO PIKSIJA I SRBIJU Otkriveno zašto je priveden Ademi, prvi čovek fudbala lažne države

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter