Izvor: Tanjug
17.12.2022 u 15:49
0

„Preminuo junak koji je Zvezdi doneo evropsku titulu“, UEFA se pohvalama oprostila od Siniše Mihajlovića!

Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je na svom zvaničnom sajtu tekst, koji je posvećen legendarnom srpskom igraču i treneru Siniši Mihajloviću, koji je preminuo juče u Rimu.

U tekstu, koji nosi naslov „Preminuo junak koji je Zvezdi doneo evropsku titulu“, UEFA je iznela niz pohvala na bivšeg fudbalera „crveno-belih“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Mihajlović, koji je izgubio dugu bitku sa leukemijom, bio je ključni fudbaler beogradskog kluba u pohodu na titulu Kupa evropskih šampiona u sezoni 1990/1991. Specijalista za slobodne udarce koga su se protivnici plašili zbog njegove snažne levice bio je borben i podjednako vešt u odbranili ili na sredini terena. On je pomogao talentovanoj ekipi da donese evropski trofej“, navodi UEFA.

Klarens Sedorf oprostio se od Siniše Mihajlovića: „Bio si ratnik i u najtežoj borbi. Potvrdio si mi koliko se isplati boriti se za ono što voliš. Voleo si život i otišao si bez kajanja!“

UEFA podseća da je Mihajlović bio inspiracija saigračima u polufinalu KEŠ-a protiv Bajerna, a onda je u finalu u Bariju pogodio sa bele tačke za istorijskih uspeh Crvene zvezde. Mihajlović je potom nastavio igračku karijeru u Italiji gde je igrao za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter. „Od 1991. do 2003. godine igrao je za reprezentaciju Jugoslavije, a penzionisao se 2006. i odmah je počeo trenersku karijeru kao pomoćnik u Interu, a onda je trenirao Bolonju, Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan i Torino. Mihajlović je tokom 2012. i 2013. bio selektor Srbije On se 2019. vratio u Bolonju, a u ovom klubu dobio je otkaz u septembru zbog loših rezultata u Seriji A“, navela je UEFA.

Od legendarnog fudbalera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo juče u 54. godini, opraštaju se brojni prijatelji, saradnici i poštovaoci.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter