Izvor: Informer.rs
21.05.2023 u 14:02
0

RASPAD SISTEMA U BAJERNU: Navijači napustili stadion pre kraja utakmice, Tuhel i Kan se pravdaju, ali nemaju nameru da odu

Potpuni haos u ne tako davno nedodirljivom Bajernu iz Minhena.

Da je neko na početku sezone rekao da Bajern neće osvojiti nijedan trofej, niko živi, ko iole prati fudbal ne bi mogao da poveruje u to. Sa ambiziocnim i energičnim stručnjakom na klupi Julijanom Nagelsmanom, Bavarci su prošle sezone ubedljivo osvojili titulu, koja im je bila deseta u nizu. Delovalo je da niko ne može da ih ugrozi, a istovremeno su bili i ozbiljna prepreka svima u Evropi.

Nije rukovodstvo ove sezone bilo zadovoljno mladim stručnjakom, pa je u martu dobio otkaz, a zamenio ga je Tomas Tuhel. Umesto da ekipi krene na bolje, sunovrat je nastavljen.

U aprilu je Bajern eliminisan od Frajhburga u četvrtini finala Kupa Nemačke. Zatim ga je u Ligi šampiona, takođe u četvrtini finala zaustavio Mančester siti i sve raspoložive snage prebačene su u borbu za titulu. Juče je ekipa poražena od Lajpciga (3:1) na svom terenu i to posle vođstva.

Koliko je nezadovoljstvo na svim nivoima svedoči i slika viđena ispred „Alijans Arene“ nekoliko minuta pre kraja utakmice. Reka ljudi, nezadovoljna utakmicom i razočarana igrom Bajerna, izlazila je iz velelepnog zdanja. Dakle, ni navijači nisu verovali da su Tuhelovi izabranici sposobni da preokrenu rezultat u svoju korist.

Bayern fans leaving the stadium in droves before the end of their game vs Leipzig
by u/Hic_Forum_Est in soccer

I dalje su Bavarci prvi, ali sa bodom više i utakmicom manje od Dortmunda, koji će od 17.30 gostovati Augzburgu. To ne sprečava trenera Tomasa Tuhela i direktora Olivera Kana da prave planove za budućnost. Ne pada im napamet da se povuku sa pozicija.

Prema Tuhelovim rečima, biće bolje naredne sezone.

– Ako izgubimo titulu, ja ću biti odgovoran, neću tražiti izgovore i pokušaću da budem znatno bolji sledeće sezone. Da je sve bilo dobro pre mene, Bajern ne bi menjao trenera. Ovaj poraz ima veze samo sa nama samima. Kada izgubim, želim da izgubim od boljeg tima, ili makar od onog u boljoj formi tog dana, a ne zato što nam je igra izmakla iz ruku. Ne možete da saginjete glavu, morate da radite ono što je neophodno. Dobro smo počeli, poveli, a onda posle 30 minuta prestali da igramo. U drugom poluvremenu nas nije bilo. Nemam objašnjenje za ovo što nam se desilo – rekao je Tuhel.

Dikrektor kluba Oliver Kan razočaran je što se Bajern više ni za šzta ne pita, ali nema nameru da ode sa funkcije.

– Ovo nam se desilo puno puta tokom sezone. Čini mi se kao da se sve raspada. Nisam imao osećaj da smo mogli da uradimo bilo šta posle Lajpcigovog izjednačenja. Više ništa nemamo u rukama, gorak ukus, ali vera je i dalje tu – ocenio je Kan.

SRCE DA PREPUKNE! SVET BRUJI o fudbaleru koji je saznao da mu je umrla majka, izašao na teren i SLOMIO SE (VIDEO)
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter